Actualitate

Lista candidatilor inscrisi la concursul pentru posturile de director in unitatile educationale din judetul Iasi

Publicat: 03 oct. 2016
1

@ Sefa Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, prof. dr. Camelia Gavrila, a prezentat bilantul înscrierilor la finalul perioadei alocate de reprezentantii Ministerului Educatiei, pentru cele 229 de posturi vacante aferente functiei de director din unitatile de învatamânt preuniversitar din judet @ Pentru majoritatea acestor pozitii si-au depus dosarele actualii directori @ Totusi, sefa educatiei preuniversitare iesene atrage atentia asupra faptului ca: „la un numar important de scoli nu sunt înscrieri pentru pozitiile de director sau director adjunct”

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi a prezentat bilantul înscrierilor la finalul perioadei alocate de reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) pentru cele 229 de posturi vacante aferente functiei de director din unitatile de învatamânt preuniversitar din judet. Concret, au fost înregistrate 218 dosare pentru participarea la concurs. În 43 de unitati de învatamânt nu s-a înscris niciun candidat pentru posturile existente.

Citeste si :  Decizia ii vizeaza pe toti directorii de scoli si licee din judetul Iasi. Iata cum vor fi evaluati

În ceea ce priveste functiile vacante de director adjunct, au fost depuse 78 de dosare de înscriere pentru cele 110 posturi vacante, fara nicio înscriere pentru 41 de unitati scolare. De precizat ca, defalcat, pentru posturile vacante de director, în 12 unitati de învatamânt din mediul urban si în 31 de scoli din mediul rural nu au fost depuse dosare de înscriere. In acelasi timp, pentru posturile vacante de director adjunct, nu au fost depuse dosare în 20 de unitati de învatamânt din mediul urban si în 21 din cel rural. Pentru majoritatea acestor pozitii si-au depus dosarele actualii directori plini si adjuncti.

Citeste si :  Aceasta intalnire ar putea decide soarta a sute de directori de scoli si licee din Iasi

„Apreciem ca s-au înscris la concurs candidati într-un numar rezonabil, tinând cont de timpul relativ scurt pentru studiu si parcurgere a bibliografiei, pentru pregatirea ofertei manageriale, dar si a documentelor necesare. Consideram însa, ca nivelul de pregatire si experienta manageriala a profesorilor ieseni reprezinta premise favorabile pentru reusita finala. Este regretabil ca la un numar important de scoli nu sunt înscrieri pentru pozitiile de director sau director adjunct, probabil dintr-o retinere si autoanaliza severa în relatie cu materia pentru concurs – multa legislatie, management educational sau în contextul unor conditii ferme – grad didactic, expert in Corpul National al Expertilor din educatie. În concluzie, dupa verificarea documentelor de înscriere in concurs, activitatea va continua cu încredere în performantele colegilor nostri, cu certitudinea ca un concurs te legitimeaza în fata comunitatii educationale din care faci parte si deschide o noua etapa în viata scolii respective”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrila, inspector scolar general al ISJ.

Citeste si :  „Inspectoratele Scolare sunt institutii toxice, comuniste si corupte”. Reactia sefei ISJ, Camelia Gavrila – FOTO

Mai departe, proba scrisa a acestui test va avea loc în data de 12 octombrie 2016. Interviul si evaluarea CV-ului se vor desfasura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Afisarea rezultatelor concursului este programata în data de 18 noiembrie, fiind urmata de o perioada alocata depunerii contestatiilor: 21-23 noiembrie. Solutionarea contestatiior si afisarea rezultatelor finale sunt prevazute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapa a concursului – validarea în Consiliul de Administratie (CA) al ISJ  a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister – este programata în data de 16 decembrie 2016.

Citeste si :  Schimbari majore in modul de alegere al directorilor de scoli si licee
Adauga un comentariu