Local

Lista blocurilor din Iasi care vor fi reabilitate cu fonduri europene

Publicat: 30 mai 2016
1

@ Proiectele tehnice pentru reabilitarea imobilelor se afla in faza de licitatie si urmeaza sa se stabileasca lucrarile din cadrul asociatiilor de proprietari

Proiectul pentru reabilitarea blocurilor din Iasi cu ajutorul fondurilor europene a fost trimis in faza licitatiei de catre autoritatile locale si urmeaza sa fie realizate proiectele tehnice pentru cele 36 de imobile. Investitia in proiectele tehnice este estimata la 600 mii lei. Comisia Europeana va finanta 60 la suta din valoarea lucrarilor, nivelul minim de participare din partea autoritatii locale este de maxim 15 la suta, iar conform ghidului de finantare se pot asigura ajutoare de natura sociala pentru mai multe categorii de proprietari, printre care persoane cu handicap, persoane singure sau familii care, în ultimele 3 luni, au realizat venituri medii nete lunare pe persoana sub câstigul salarial mediu net pe economie.

 Printre blocurile incluse in program sunt cele aflate pe Soseaua Pacurari 38, 18, 12, 26 si 24, Str. Eternitate 20, Soseaua Nicolina 65, Str. Horia 1-3, Str. Cuza Voda 33, Str. Toma Cozma 9, Piata Unirii 5, Str. Strapungerii Silvestru nr. 42, Bdul Nicolae Iorga 30, Str. Tabacului 1E, Aleea Sucidava 7, Bdul Stefan cel Mare 8, Str. Strapungerii Silvestru 14, Str. Gradinari 16, Str. S. Schiopu 10 si 14, Str. Arcu 35 si 33, Soseaua Pacurari 59, Bd Dacia 8-10 SA3, Soseaua Nicolina A4, Str. Plantelor 9, Splai Bahlui 35, Soseaua Nationala 37, Soseaua Pacurari 38 ,18, 12, 26 si 24.

Proiectul presupune ca toate lucrarile care nu sunt în interiorul cladirii sa aiba acceptul a doua treimi din membrii asociatiei de locatari, în timp ce acceptul tuturor locatarilor este necesar pentru lucrarile care necesita si intrarea în interiorul apartamentelor. Vor fi permise înlocuirea si modernizarea lifturilor existente, lucrarile de refacere a instalatiilor electrice, termice si de apa, lucrari de eficienta energetica în interiorul cladirii, anvelopare, refaceri de terase si sarpante, precum si consolidari de cladiri într-un procent maximal de 15 procente din valoarea lucrarilor.

„Se vor putea reface terase, înlocui echipamente si instalatii, dar si monta, moderniza sau înlocui lifturi. Au fost propuse doar blocurile care au acord de principiu de la minim doua treimi dintre proprietari. Blocurile au fost stabilite în urma dezbaterilor cu iesenii. Suma totala estimata este de 600.000 de lei, inclusiv TVA”, au declarat reprezentantii Primariei Iasi. Programul care se refera la cele 36 de blocuri din Iasi care vor fi reabilitate a fost validat de Autoritatea Nationala pentru Achizitii Publice. Si este finantat prin intermediul fondurilor europene din Programului Operational Regional 2014–2020.
Comentarii
Adauga un comentariu