Actualitate

Lipseste agricultura!

Publicat: 06 mart. 2008
1

Se spune ca tot romanul se pricepe la politica, fotbal si agricultura. Ratingurile posturilor TV ce difuzeaza talk-showuri politice sunt in continua crestere. Se apropie alegerile! Avem sistem de vot uninominal superoriginal, care va promova in Parlament nu persoanele ce vor candida in colegii electorale (fiind practic imposibil sa stranga vreun candidat peste cincizeci de procente), ci pe slugarnicii cotizanti la buzunarele sefilor de partid ce vor fi trecuti pe obscure liste suplimentare. Aceste liste nici nu e clar daca vor fi date publicitatii sau vor fi doar depuse la Birourile Electorale Judetene. Din cate se aude, inventia originalului sistem de vot uninominal e patentata la Bacau si poarta marca Hrebenciuc.

Viorel, nu Andrei, juniorul avand probleme inofensive precum procurarea unui cadou inspirat de Ziua Femeii care sa i-o readuca alaturi pe frumoasa Elena, mezina presedintelui Romaniei. Chiar ma mir ca in prima luna a primaverii dragostea este cvasiignorata de media in dauna politicii si fotbalului. Pe gazon si afara lui, lupta e crancena: arbitri amnezici si cu tulburari de vedere, mari iubitori de echipe bucurestene, jucatori adversi blatuiti in Ardeal si aiurea, pistolari in Crangul Buzaului, gajari de echipe cu traditie si cate si mai cate… Totul pentru banii Ligii Campionilor si voturile la locale si generale. Cata simbioza intre jocul cu balonul rotund si politica balcanica. Numai de agricultura nu vorbeste nimeni. S-au scumpit pe nesimtite painea, laptele, carnea. Desi salariile au crescut, puterea de cumparare scade continuu mai ceva ca leul fata de Euro. Pretul energiei si al utilitatilor ne doboara. Dar ce farmec au aceste teme? Cine si de ce sa le acorde importanta? Ce interes ar avea sforarii, marii manipulatori ai natiei sa deschida ochii romanilor? Decat paine si circ, nu e mai simplu numai circ sub forma de fotbal si politica?
Comentarii
  • nu vreau sa injur pe nimeni,dar opriti-l pe nikita hrushciov di la yashi sa-i mai kurga mutchii pa la bukress, zi de zi ! wa multzumesch.

Adauga un comentariu