Economic Local

Lipsa SIF a coborat Bursa

Publicat: 30 apr. 2007
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:80179;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

• Vineri s-a inregistrat cea mai scazuta lichiditate din acest an, de 6,4 milioane Euro, datorata in mare parte lipsei de la tranzactionare a actiunilor Societatilor de Investitii Financiare, unde au fost tinute Adunarile Generale ale Actionarilor

Lipsa actiunilor Societatilor de Investitii Financiare (SIF) din piata s-a resimtit din plin pe Bursa de la Bucuresti. Vineri s-a inregistrat cea mai scazuta lichiditate din acest an, de 6,4 milioane Euro, ajutata si de 3 tranzactii pe piata obligatiunilor cu bondurile BCR, care au totalizat 1,7 milioane Euro. „Pe piata actiunilor s-a inregistrat cea mai scazuta valoare de tranzactionare din ultimele 8 luni de 4,7 milioane Euro. Vineri s-au tranzactionat in piata mai putin de jumatate dintre titlurile listate la BVB – 27 de societati. Cei doi indici BET si BET C au inchis pe verde cu cresteri usoare de 0,56 la suta, si respectiv 0,49 la suta. BRD si Rompetrol au fost cele care au dus lichiditatea in piata, insa au venit surprize si din partea unor emitenti mai putin lichizi. BRD a acumulat volume de 5,1 milioane de lei.

Titlurile au facut o zi de consolidare peste pragul de 23 de lei pe actiune. Doar in deschidere, actiunile BRD au coborat prin sapte tranzactii sub acest palier , pentru ca in restul sedintei evolutia a fost pozitiva. BRD a inchis la 23 de lei si 10 bani, in crestere cu un pas de cotare. Rompetrol a avut rulaje sporite de aproape 3,5 milioane de lei. Si in acest caz, doar in deschidere a coborat sub pretul de referinta, pentru ca apoi tendinta sa fie ascendenta. Titlurile RRC au urcat cu aproape 2 la suta, pana la 10,4 bani”, sustine Roxana Lupascu, broker la H&C Securities. Petrom se mentine in continuare pe lichiditate scazuta de 1,1 milioane de lei. Titlurile au oscilat si astazi in jurul palierului de 55 de bani. Finalul le-a gasit un pas mai sus fata de pretul de referinta. Si titlurile Socep Constanta au avut o lichiditate fruntasa in piata de aproape 600 de mii de lei si cresteri importante. Socep a deschis sub pretul de ieri, dar a revenit pe castig si a inchis cu peste 5 la suta mai sus.
Adauga un comentariu