Eveniment-Social

Lipsa apei calde umple buzunarele comerciantilor de boilere

Publicat: 22 sept. 2011
1

@ In ultimele saptamani, de cand apa calda a fost sistata, iesenii au dat navala in magazine pentru a cumpara boilere @ Se vand intre 50-60 de boilere pe saptamana fata de 2-3 pe luna cate se comercializau in mod constant

Iesenii fac coada in magazine pentru a cumpara boilere. Aceasta situatie se inregistreaza de mai bine de doua saptamani, de cand SC CET Iasi SA a sistat furnizarea apei calde in oras. Fortati de imprejurari, locuitorii municipiului au dat buzna in magazine in cautarea celor mai bune oferte la boilere. „Intr-adevar, este o crestere a vanzarilor in ceea ce priveste produsele electrice sau termice, cum ar fi spre exemplu boilerul. Pentru a le fi mai usor sa incalzeasca apa, la recomandarea noastra, iesenii au cumparat acest produs intr-un numar foarte mare. Lipsa apei calde ii forteaza oarecum, pe marea majoritate, sa achizitioneze acest produs. Cu siguranta, nu a fost pe lista de cumparaturi a multora dintre ei, pana acum. Daca in lunile precedente, pe parcursul acestui an si al celor trecuti, se vindeau aproximativ 10 boilere pe saptamana, in aceste momente s-au vandut si pana la 50-60 boilere pe saptamana. Este o crestere destul de mare a vanzarilor. Acest lucru va avea cu siguranta si un efect: consumul de energie electrica mai mare”, a declarat Cristi Cobjuc, agent vanzari de produse electrice in magazinul Baumax.

Vanzari mari se inregistreaza si in celelalte unitati comerciale . Spre exemplu, magazinul Dedeman vindea 2-3 boilere pe luna pe baza de lemne si maximum 10 alimentate cu energie electrica sau gaz. „Aceasta problema i-a determinat pe multi sa isi procure in locuinte boilerul, pentru a face fata mai usor situatiei. Sunt unii care vin, se intereseaza de produs si pleaca, dar sunt si clienti care cumpara intr-un final acest produs. Boilerele electrice si cele pe baza de gaz se vand mai mult persoanelor din orase, aproximativ 10 pe luna, iar cele pe baza de lemne, celor de la tara, circa 2-3 pe luna. Acum, in aceasta luna, am avut vanzari mult mai mari locuitorilor din Iasi, aproximativ 30-40 boilere, pe saptamana”, a spus Cezar Iacob, consultant vanzari la magazinul Dedeman.

La Praktiker situatia vanzarilor a ramas la fel. O cauza ar putea fi preturile mult prea ridicate. „Nu s-a observat nici o diferenta. Vanzarile in aceste saptamani au fost in limita bunului simt”, a subliniat Pompiliu Cojocaru, director adjunct al magazinului Praktiker. Reprezentantii SC CET Iasi SA nu vor furniza apa calda populatiei in aceasta luna, dar si octombrie este incert.
Comentarii
  • Dle primar,ori sinteti inconstient ori faceti jocuri periculoase,o sa ne umple paduchii si jegul,distrugeti toat indusria,…nu aveti oameni care sa va urmareasca imaginea?
    S-au facut atite transee in Iasi si ne-ati pacalit cu modernizri incit ma intreb de ce sau mai facut Ati aruncat banii de pomana i-ATI INGROPAT …Nu vreti sa salvati nici macar copii de la internate care nu au apa calda de la inceputul scolii,bolnavii batrinii si ne asezam si noi la coada restul….Daca vine premierul datii cadou un instant..

Adauga un comentariu