Eveniment-Social

Lingaii Monicai Macovei au acaparat PDL Iasi

Publicat: 03 sept. 2014
1

@ Au sustinut campania Monicai Macovei la alegerile interne din PDL Iasi, insa au refuzat sa o sustina si dupa demisia acesteia din partid @ De frica sa nu piarda functiile de conducere la care s-ar lipi in urma fuziunii cu PNL, traseistii din PDL Iasi isi reneaga trecutul

Monica Macovei, fost membru al Partidului Democrat Liberal, si-a inaintat demisia din cadrul acestei formatiuni pentru a putea candida ca independent la alegerile prezidentiale din luna noiembrie. Macovei nu s-a mai inteles cu actuala conducere a PDL si a plecat din partidul care a propulsat-o ca europarlamentar la Bruxelles. Macovei a avut parte si de sustinatori inraiti tocmai la Iasi, cativa dintre membrii partidului semnand motiunea acesteia la momentul candidaturii actualului europarlamentar la sefia PDL.

Printre semnatarii motiunii lui Macovei s-au numarat fostul deputat Marius Spinu si actuala propunere a organizatiei municipale pentru functia de consilier local, Eugen Oprisa. Cei doi au semnat cu ambele maini motiunea Monicai Mocovei, insa aceasta a pierdut lamentabil presedintia partidului. La cateva luni distanta, Macovei a candidat la europarlamentare, dupa care nemultumita de trocul cu PNL si de lansarea candidaturii lui Klaus Johannis a decis sa plece din partid.

Citeste si: Scandal urias la PDL! Banii dati fara chitanta au ajuns in buzunarele lui Marius Spinu

In aceste conditii, Marius Spinu si Eugen Oprisa, de asemenea doi traseisti notorii ai PDL, nu ar trebui sa o urmeze pe aceasta? De ce Spinu si Oprisa continua sa fie avizi dupa functii in cadrul formatiunii iesene si sa cerseasca posturi in noua Alianta Crestin Liberala (ACL), formata alaturi de PNL? Ce spunea Marius Spinu la momentul candidaturii lui Macovei pentru sefia PDL?

Motiunea se suprapune perfect peste principiile mele. Mi-am dorit un partid care sa puna în aplicare principiile enuntate în motiune. Sper ca si domnul Baconschi (Theodor Baconschi ajuns intre timp la Partidul Miscarea Populara – n.r.) sa faca lobby pentru asta, mai ales ca la parlamentare a candidat în municipiul Iasi„, a afirmat Marius Spînu la acea vreme. De ce nu a plecat inca Marius Spinu dupa Monica Macovei daca tot si-a afirmat sprijinul pentru aceasta? Spinu a ramas in Biroul Municipal al organizatiei, el fiind practic spionul senatorului Dumitru Oprea infiltrat in filiala condusa de actualii membri ai Fortei Civice. Si Oprisa, trecut de la PDL la PMP si intors la PDL, s-a afiliat motiunii lui Macovei asa ca ar trebui sa respecte situatia si sa plece alaturi de aceasta. Numai ca, disperati dupa functii, mai ales in contextul fuziunii cu PNL, cei doi nu au vreun interes sa plece din organizatie.
Adauga un comentariu