Eveniment-Social

Liga Studentilor de la Universitatea Cuza lanseaza o dezbatere publica legata de Legea 217

Publicat: 10 apr. 2016
1

Liga Studentilor (LS) din Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iasi organizeaza conferinta cu tema „Sfintii Inchisorilor sub Legea 217„, care va avea loc joi, 14 aprilie 2016, ora 18:00, la Teatrul Luceafarul.

„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotarât ca anul 2017 sa fie închinat aparatorilor Ortodoxiei din timpul prigoanei comuniste, având în vedere atasamentul si evlavia credinciosilor fata de cei care sunt numiti astazi Sfintii Inchisorilor. În acelasi timp, începând de vara trecuta, în mass-media si în mediile academice exista o dezbatere constanta asupra aplicarii controversatei Legi 217 din 2015, cunoscuta drept Legea memoriei sau Legea antilegionara. Care sunt implicatiile legale ale cinstirii eroilor anticomunisti? Sunt ei sau nu criminali de razboi? Afecteaza într-un fel Legea 217 procesul de canonizare al marturisitorilor din închisorile comuniste? Mai avem voie sa-i citim pe filosoful Mircea Vulcanescu sau pe poetul Radu Gyr? Acestea sunt doar câteva dintre întrebarile la care vor raspunde invitatii conferintei: dr. Corneliu Ciucanu, istoric, cercetator stiintific la Centrul de Istorie si Civilizatie Europeana al Academiei Române – filiala Iasi, profesorul Constantin Strachinaru, fost detinut politic timp de 14 ani, parintele ieroschimonah Ioan Sismanian de la manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil – Petru-Voda din judetul Neamt si alti invitati”, au transmis reprezentantii LS UAIC.

Citeste si: DOSAR INCENDIAR! Cea mai tare universitate din Iasi, aruncata in aer! Ieri, judecatorii au luat o decizie soc – FOTO
Adauga un comentariu