Eveniment-Social

„Lift your skirt, save your life”: Proiect inedit al medicinistilor ieseni prin care vor fi ajutate toate doamnele si domnisoarele!

Publicat: 26 oct. 2016
1
Societatea Studentilor Medicinisti Iasi, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Grigore T. Popa” Iasi si Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, initiaza un proiect inedit, avand ca scop realizarea unei campanii de prevenire activa a cancerului de col uterin la femeile tinere, in special studentele universitatilor iesene.
Ideea principala a proiectului “Lift your skirt, save yor life!” este sugestiva chiar prin titlul sau. Intr-o nota amuzanta, doamnele si domnisoarele sunt incurajate sa renunte la inhibitii in fata medicului ginecolog si, in doar cateva minute, prin testul Papanicolau, sa contribuie activ la preventia cancerului de col uterin si la imbunatatirea propriei stari de sanatate.

Citeste si: Cum se poate face gratuit testul Papanicolau

Proiectul va demara in luna noiembrie, in cadrul Univesitatii de Medicina si Farmacie, printr-o serie de prezentari continand informatii de baza privind problema de sanatate publica vizata, lansand astfel o invitatie pentru un consult ginecologic complet gratuit, centrat pe testul screening pentru cancerul de col uterin Babes-Papanicolau. Pentru a beneficia de cosultatii, doamnele si domnisoarele trebuie sa contacteze coordonatorii initiativei pentru o programare si vor fi ulterior asteptate in cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie “Elena Doamna”, in timpul unui program special dedicat proiectului.
Pe parcusul anului universitar 2016-2017, proiectul se va extinde si in celelalte universitati iesene, din dorinta de a avea un impact cat mai mare asupra comunitatii locale, tinand cont de statisticile nefavorabile cu privire la mortalitatea din ce in ce mai crescuta in Romania din cauza cancerului de col uterin.
Pentru mai multe informatii, va invitam sa urmariti pagina dedicata proiectului si sa contactati coordonatorii fara ezitare!Adauga un comentariu