National

Liderii PNL au fost primiti cu o raceala greu de indurat la Vaslui. Blaga: „Mai baieti, naste Alina pe scena!”

Publicat: 22 mart. 2016
1

Cei de la ISU Vaslui le-au stricat lansarea celor de la PNL. Acestia au reusit sa-i tina in frig pe liderii Vasile Blaga si Alina Gorghiu. Cei de la ISU s-au asigurat ca cele sase mari usi de evacuare, respectiv cele patru de pe lateralul cladirii, din preajma scenei (inclusiv cea care dadea intr-un bar din sediul Casei de Cultura!), dar si cele doua de la intrarea in cladire, ca stau deschise pe timpul sedintei de lansare.

Intr-un exces de zel fara precedent, cele sase iesiri din Casa de Cultura au stat deschise, astfel ca frigul si curentii de aer creati erau sa bage in spital liderii PNL din Moldova, veniti la Vaslui. A fost un frig incredibil in sala de sedinte de Cultura, incat, la un moment dat, copresedintele liberal Vasile Blaga a spus, catre apropiati, pe scena: “Vorbiti, ma, cu astia de la ISU, spuneti ca daca ajung ministru le dau tot ce vor, numai sa mai inchida usile, ne nenorocim pe scena asta. Mai baieti, naste Alina aici, pe scena!”.

Citeste si Alina Gorghiu, Pinocchio din PNL: Hotul striga hotii

Col. Neculai Olaru, seful ISU, sustine ca nu a spus ca usile sa stea deschise, ci doar… sa nu fie incuiate cu cheia. “Si eu am fost surprins de ce s-a intamplat acolo, nu am spus noi sa stea cu usile deschise la Casa de Cultura”, sustine Olaru. La final, in locul obisnuitelor aplauze si scandari politice, in timp ce se intona imnul partidului, Blaga, Gorghiu si ceilalti liberali s-au inghesuit la iesire, pentru a scapa de infernul creat de masurile de precautie luate de pompierii militari.

„Doamne, am inghetat in sala asta. Nu-mi vine a crede ce am tras la Vaslui”, ar fi spus Blaga catre cei din jurul sau, in timp ce Gorghiu se forta sa zambeasca, cu gandul la cele sapte luni de sarcina si frigul indurat la Casa de Cultura. In timpul lansarii, primarii sau candidatii care doreau sa spuna ceva la microfon erau sfatuiti sa nu se intinda la vorba, fiind doar 2-3 grade pe scena. Majoritatea era in costume, fara haine de iarna, asa ca lansarea de o ora si ceva li s-a parut o vesnicie. “Cate pagini mai are?… Hai sa-l aplaudam, sa termine mai repede”, asta spuneau candidatii PNL, inghetati si ei de frig, cand un coleg de-al lor ajungea la microfon.

Citeste si Deplasari in strainatate de 1 milion de lei, in februarie, la Cotroceni, pentru vizitele externe ale presedintelui Klaus Iohannis si consilierilor sai

Pe scena, Blaga tremura serios de frig si, la un moment dat, s-a intors catre un coleg de partid: “Spune-le ca le accept orice imi cer, daca ajung ministru, numai sa mai inchida usile sau sa stea un pompier in usa, murim de frig aici. Alina cred ca naste aici, pe scena”, a spus copresedintele PNL. In zadar. Cele sase mari usi de evacuare, respectiv cele patru de pe lateralul cladirii, din preajma scenei (inclusiv cea care dadea intr-un bar din sediul Casei de Cultura!), dar si cele doua de la intrarea in cladire, au stat deschise pe timpul sedintei de lansare. Avand in vedere ca, timp de cinci luni, sala de sedinte nu a fost incalzita de loc, este usor de imaginat infernul de pe scena. “Am inghetat de tot. Sa iesim mai repede de aici”, a spus Blaga, in timp ce se grabea sa iasa din Casa de Cultura.

De teama unui dezastru cum s-a produs la “Colectiv”, cei de la ISU Vaslui au fost la un pas de a nu permite inceperea actiunii. “Cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ne-au spus sa scoatem din sala oamenii care nu au loc pe scaune si stau in picioare pe culoarele de evacuare, in caz contrar nu ne vor permite sa incepem actiunea. De asta s-a intarziat cu un sfert de ora”, sustine unul dintre liderii PNL de la Vaslui. In timpul lansarii, un echipaj de sapte-opt pompieri militari a stat intr-o masina de interventie, in parcarea Consiliului Judetean, fara a intra vreo clipa in zona in care se tinea sedinta. Ciudat este ca, de fapt, nu pompierii sunt vinovati de frigul siberian din sala Casei de Cultura. Directorul institutiei, Bordeianu, un consilier PSD cunoscut in judet, a spus ca usile sa stea deschise, facand viata celor din Partidul National Liberal un infern.

Citeste si Klaus Iohannis a fost reclamat, de fostul sef ANAF, la Curtea de Conturi
Comentarii
  • Nu cred ca patesc nimic ca stau si ei juma de ora afara din masinile alea de lux cu clima ….. sa simta si ei macar atat cum e in tara asta.

Adauga un comentariu