National

Licitatia pentru Ponta o castiga Ponta

Publicat: 05 sept. 2016
1

Interesant. De vazut cine va castiga licitatia pentru Victor Ponta. Partidul Social Democrat sau Partidul Romania Unita. Eu unul nu m-as hazarda, in acest moment, sa fac o predictie. Pentru ca totul depinde de un eveniment greu de previzionat. Cand ii vor ceda nervii lui Dragnea. Numai dupa ce nervii acestuia vor ceda, liderul PSD isi va lua inima in dinti si il va scoate pe Ponta din partid. Acela va fi momentul castigarii licitatiei de catre PRU. Dar ii vor ceda nervii lui Dragnea? Dar daca acesta isi controleaza reactiile? Daca nu il da afara pe Ponta din partid? Sau daca o face in ultimul moment, atunci cand va fi prea tarziu pentru ca acesta sa plece, cu grosul ostirii sale, in noul partid?

Competitia de PokePonta lansata la nivel national s-ar putea sa fie o miscare nu numai desteapta, ci si castigatoare. Acest joc, focalizat politic pe Victor Ponta, il face simpatic. Aduna, in jurul lui, adepti. Ii consolideaza fanii. Si totul se focalizeaza nu in beneficiul PSD, ci al PRU.

Dar sa ne intoarcem la tema ejectarii lui Ponta din PSD. Aceasta este importanta pentru ca numai astfel fostul premier se va putea victimiza. Iar victimizarea strange voturi in campanie.

Chiar si cu un Ponta dat afara, victimizat si plecat cu arme, bagaje si sustinatori la PRU, lucrurile nu vor sta chiar atat de rau pentru PSD. A spus-o chiar Victor Ponta. El a explicat ce a avut in vedere atunci cand l-a ajutat pe Tariceanu sa creeze ALDE si a sugerat, destul de clar, ca si aceasta procedura legata de PRU este asemanatoare. Planul sau este, deci, nu neaparat sa il umileasca pe Dragnea, ci sa stranga un electorat, care nu ar vota direct cu PSD, de partea unei aliante in jurul acestui partid. Sigur ca, daca se va putea, el nu va ezita, la momentul potrivit, sa ii dea, la randul sau, un branci lui Dragnea.  Teoretic, nu este exclus ca, prin ruperea PSD si prin umflarea PRU, socialistii sa piarda prima pozitie, dupa alegeri, ca numar de voturi, dar sa creeze o majoritate atat de ferma, incat sa poata obtine o viitoare guvernare.

Si iata cum, in timp ce un partid acuzat, din mai multe directii, ca ar fi cochetat si ca ar mai cocheta cu Moscova si ca mesajele sale de tip patriotic nu sunt decat demagogie pura si, mai mult chiar, dezvaluit ca a plagiat pur si simplu programul Miscarii pentru Romania lansata, in urma cu mai multi ani, de Marian Munteanu, incearca, cu sanse serioase de reusita, sa absoarba, pacalind, un electorat nationalist.

Se impune o paranteza care prezinta un anumit grad de interes. Facand copy-paste din programul lui Marian Munteanu, Bogdan Diaconu a sarit totusi doua pasaje, pe care PSD nu le-ar acceptat niciodata nici in ruptul capului. Condamnarea comunismului si a crimelor sale si elogierea barbatilor politici care s-au luptat impotriva comunismului si au suferit pentru asta. Ceea ce inseamna nici mai mult, nici mai putin ca, de la bun inceput, PRU a fost creat ca partid pentru a “ciuguli” electorat nationalist, pacalindu-i practic pe cetateni, si mai putin pentru a practica adevaratul nationalism si adevaratul patriotism.

In acest zgomot general si urias generat de licitarea lui Victor Ponta, foarte putini romani au mai observat ca ideile lansate, in mod consecvent, de Marian Munteanu, fondatorul si exponentul Aliantei Noastre Romania, destinata si ea patriotilor si nationalistilor, de data asta nedemagogic, au fost confirmate atat de Patriarhia Romaniei, cat si de rabinul sef cu prilejul primei Sfinte Liturghii savarsita la Catedrala Mantuirii Neamului.

Incep sa cred ca licitatia pentru Victor Ponta nu va fi castigata nici de PSD si nici de PRU, ci de insusi Victor Ponta.
Adauga un comentariu