Eveniment-Social

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” demareaza un proiect Erasmus in parteneriat cu scoli internationale

Publicat: 22 feb. 2017
In perioada septembrie 2015-august 2017 Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” Iasi implementeaza, in parteneriat cu scoli din Polonia, Italia, Cehia si Turcia, proiectul Erasmus+ KA2 “School Media Center: Taming the Fourth Power”, finantat de Comisia Europeana si aprobat de ANPCDEFP.  

„Proiectul urmareste sa introduca activitatii ce au efect pe termen lung in climatul scolar, care sa duca la crearea de resurse educationale adecvate, noi discipline in curriculum (Curriculum la Decizia Scolii) si noi metode de abordare a disciplinelor predate, in special aria stiinte si aria curriculara limba si comunicare, toate acestea cu scopul de oferi un invatamant interesant si eficient elevilor de la Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” Iasi”, ne-a declarat d-na prof. Moruzi Lucretia, coordonator proiect.
In concordanta cu aceste obiective, echipa de proiect Erasmus+ KA2 „School Media Center: Taming the Fourth Power” organizeaza workshopuri, cursuri si activitati de formare pentru cadrele didactice. Marti, 21 februarie 2017, ora 13.30, in sala de festivitati a liceului, echipa de proiect a organizat o conferinta scolara cu tema „Predarea/invatarea integrata-nivel superior  de aplicare a principiului interdisciplinaritatii”, activitate coordonata de d-na profesor Condrea Marieta.  
Activitatea a fost urmata de un workshop ce a avut ca obiective colaborarea in vederea producerii unor propuneri de optionale integrate pentru anul scolar 2017-2018 , introducerea de metode, tehnici inovatoare de sprijinire a invatarii personalizate, invatare prin colaborare, dezvoltarii gandirii critice a elevilor, utilizarea strategica a TIC, a resurselor educationale deschise. Toate aceste activitati derulate de cadrele didactice de la Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” au ca scop final facilitare tranzitiei elevilor catre invatarea integrata si care sa duca in final dezvoltarea culturii generale, dar si a competentelor lingvistice, digitale, sociale si artistice ale elevilor.  
“Predarea-invatarea integrata ca  nivel superior al interdisciplinaritatii, venim in sprijinul colegilor nostri, pentru ca in viitorul apropiat va trebui sa realizam  optionale integrate si ne propunem astazi ca prin ateliere de lucru sa incercam sa demaram aceste proiecte si la noi in scoala. Vor fi optionale integrate in sensul ca in cadrul unui optional, echipe de profesori vom incerca sa predam integrat, adica sa avem o optiune globala asupra unei teme. De exemplu apa va fi predata din prisma biologiei, chimiei, fizicii si a tuturor disciplinelor”, ne-a declarat d-na prof. Marieta Condrea.Adauga un comentariu