Eveniment-Social

Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” Iasi, pentru a treia oara în Parlamentul European

Publicat: 05 dec. 2018
Elevii liceului, sub coordonarea doamnelor profesoare Floricica Morariu, Andreea Baltariu, Violeta Țuțui și Simona Iuscinschi  au fost, în decursul ultimei perioade, greu încercate pentru mulți dintre noi, protagoniștii unor activități de voluntariat

Preocuparea pentru promovarea valorilor europene si a unei educatii în spiritul cetateniei democratice a devenit în ultimii ani o constanta a Liceului Teoretic de Informatica "Grigore Moisil", care îsi adapteaza în permanenta demersul educational promovat de scoala în functie de evolutia societatii si de necesitatile reale ale tinerilor si ale comunitatii.

Participarea la proiecte europene este, în acest sens, în mod cert, un element constant în activitatile liceului, iar participarea la competitia Euroscola, organizata de Parlamentul European în întreaga Uniune Europeana an de an, a devenit o traditie.

Citeste si: Liceul Teoretic de Informatica ”Grigore Moisil”, pentru a treia oara in Parlamentul European

Anul acesta, pentru a treia oara, un grup de 24 de elevi coordonati de prof. dr. Anamaria Ghiban si prof. Daniela Anghelescu, a participat la Ziua Euroscola din data de 27 noiembrie 2018, desfasurata în Parlamentul European, la Strasbourg. Participarea la activitatile din Parlament a venit ca o consecinta fireasca a proiectului de campanie pentru promovarea unui important obiectiv de patrimoniu culutural iesean – Manastirea Dobrovat – pe care cei 24 de elevi l-au conceput si implementat în 2017, proiect intitulat "Manastirea Dobrovat – spiritualitate Româneasca si IDentitate Europeana".

Deplasarea la Strasbourg, împreuna cu cei doi profesori coordonatori si cu directorul adjunct al liceului, prof. dr. Adina Romanescu, pentru a participa la activitatile din Parlament, a fost pentru elevi o oportunitate de a descoperi lucruri inedite despre ce înseamna Uniunea Europeana, dar si de a dezbate, împreuna cu adolescenti din celelalte state membre, probleme care privesc prezentul si viitorul Europei si pe care ei, tinerii, sunt direct interesati sa le rezolve: locurile de munca pentru tineri, mediul si energia din surse regenerabile, securitatea si Drepturile omului, patrimoniul cultural, viitorul Europei, migratia si integrarea.

Citeste si: Anul Centenar sarbatorit la Liceul Teoretic de Informatica "Grigore Moisil" Iasi

Feedbackul individual primit de la adolescenti în urma activitatilor la care au luat parte dovedeste ca astfel de initiative sunt necesare nu doar pentru a-i informa pe tineri despre ce înseamna Uniunea Europeana, ci si pentru a-i stimula sa se implice în tot ceea ce tine de comunitatea din care fac parte, sa devina cetateni implicati si constienti de importanta alegerilor pe care le fac.
Adauga un comentariu