Actualitate

Liceul Economic nr.2 este rivnit de Mitropolie si Episcopia Romano-Catolica

Publicat: 19 feb. 1999
1

•Conducerea ISJ declara ca nu va ceda cladirea care apartine patrimoniului invatamintului

De citiva ani, cladirile Grupului Scolar Economic nr.2 au ajuns sa fie vinate de mai multe institutii, liceul riscind sa-si desfasoare curind procesul de invatamint in strada. Terenul pe care se afla liceul este solicitat de Episcopia Romano-Catolica, aceasta sustinind ca institutia de invatamint functioneaza pe proprietatea pe care o detinea inainte de 1960.

In perioada 1990-1993, fosta conducere a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) a cedat Episcopiei Romano-Catolice cladirea fostei Scolii Comerciale, situata in apropierea Mitropoliei. In acelasi timp, Mitropolia si-a exprimat intentia de a muta o parte din Seminarul Teologic in cladirea unde functioneaza acum Grupul Scolar Economic nr.2. „Cladirea liceului nu o vom ceda nimanui pentru ca apartine patrimoniului Ministerului Educatiei Nationale. ISJ detine acte care demostreaza acest lucru”, a declarat Camelia Gavrila, inspector general al ISJ Iasi.

O prima pierdere pentru liceu o constituie cantina, care in urma cu doi ani a fost inchiriata Primariei. In momentul de fata, in incinta acesteia functioneaza Cantina de Ajutor Social. Lipsa spatiului pentru desfasurarea practicii tehnologice la clasele cu profil alimentar a determinat conducerea liceului sa renunte la ideea prelungirii contractului de inchiriere. Cu toate acestea, inainte de termenul limita, in luna februarie a anului trecut, Consiliul Local a emis o hotarire prin care cantina liceului trecea in administrarea Primariei. Constructia, care dateaza din 1970, a fost ridicata din fondurile Ministerului Invatamintului, integrindu-se astfel in patrimoniul acestuia. Hotarirea a fost atacata in instanta de ISJ.
Adauga un comentariu