Eveniment-Social

Liceenii ieseni sunt in topul corigentilor din tara

Publicat: 05 aug. 2013
1

@ Conform statisticilor, judetul Iasi se afla pe locul 3 in topul national in ceea ce priveste numarul de candidati care participa la examenul de corigenta @ Astfel, emotiile sunt uriase pentru sute dintre acestia, la testarile programate in aceasta perioada @ Daca nu promoveaza, risca sa ramana cu o banala diploma de absolvire a liceului

Dupa sesiunea de vara a Bacalaureatului, judetul Iasi s-a plasat pe locul al III-lea in topul promovabilitatii, dar, din pacate, pe aceeasi pozitie, se claseaza si intr-un clasament al corigentilor de clasa a XII-a. Peste 500 de liceeni sustin, in aceasta saptamana, testari la diverse materii care sa le permita inscrierea, pe 9 august, la sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat.

Surse din invatamant sustin ca intr-o serie de scoli din judet, unii elevi au fost lasati corigenti intentionat pentru a nu strica procentul de promovabilitate la bac.

„Candidati inscrisi la aceasta sesiune a examenului, sesiunea august – septembrie 2013, este de 1.867. Numarul va creste dupa 9 august, cand se pot inscrie si candidatii care vor fi sustinut si promovat examenele de corigenta”, au precizat reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Reamintim ca liceenii care sustin o proba a concursului pentru a III-a oara sunt nevoiti sa achite 38.5 lei pentru fiecare testare.

Intre 19 si 20 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna, între 19 – 21 august – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna, 20 – 21 august – evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala si între 22 – 23 august – evaluarea competentelor digitale. Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba si literatura româna, urmata în 27 august de cea pentru limba si literatura materna, 28 august – proba obligatorie a profilului si 30 august – proba la alegere a profilului si specializarii.
Comentarii
  • ” Daca nu promoveaza, risca sa ramana cu o banala diploma de absolvire a liceului” – NU ESTE ADEVARAT!
    Daca nu promoveaza raman repetenti in clasa a XII-a sau raman cu 11 clase si fara nicio diploma!!!!

  • Si asa, dupa cum arata procentele de promovabilitate la liceele tehnice au fost promovati mult mai multi decat meritau!!

Adauga un comentariu