Local

Liberare bomba: Adrian Corduneanu a iesit din arest

Publicat: 01 apr. 2011
1

@ Ieri dupa-amiaza a iesit din arest si Adrian Corduneanu, ultimul dintre fratii arestati, cu surle si trambite, in ianuarie 2010 @ Este ultima liberare posibila in acest dosar @ Vasile Calin este singurul care a ramas in spatele gratiilor, insa intr-un alt dosar

Judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au decis, ieri, punerea in libertate a lui Adrian Corduneanu. Ieri dupa amiaza, erau deja semnate documentele de liberare. Este ultima liberare posibila in acest dosar facut de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Iasi (DIICOT). In spatele gratiilor a mai ramas un singur frate din familia Corduneanu, Calin Vasile, insa acesta a fost arestat intr-un alt dosar.
Chiar daca aceste liberari sunt destul de spectaculoase pentru opinia publica, ele erau de asteptat, in contextul in care, din momentul trimiterii in judecata pana in prezent, dosarul a batut pasul pe loc, fara sa citit macar rechizitoriul. Judecatorii au parut destul de corecti in motivarea eliberarii Cordunenilor. Au explicat ca acestia nu pot fi tinuti in arest preventiv la infinit, fara sa se lucreze in dosar. „Decizia Curtii de Apel este una fireasca, desi cam tarzie. Intr-o tara care se vrea europeana, nu se poate ca o persoana sa fie tinuta in stare de arest preventiv aproape noua luni de zile, fara ca macar rechizitoriul impotriva sa fi fost citit si verificat de instanta. Plecand de la termenul rezonabil al arestarii si ajungand la faptul ca de la momentul arestarii si pana nu s-au mai adus alte probe impotriva clientului meu, de asemenea, ca argumentele avute in vedere la arestare nu mai subzista, toate acestea au fost argumente pe care instanta le-a avut in vedere atunci cand l-a spus in liberate”, a declarat, ieri dupa-amiaza, avocatul Marius Sebastian Striblea, care l-a reprezentat pe Adrian Corduneanu in fata instantei.

Acuzatiile

Procurorii sustin ca Adrian Corduneanu era un membru de baza al retelei construite in jurul lui Costel Corduneanu. In rechizitoriu, procurorii insista destul de mult pe o intamplare de pe 27 februarie 2008, atunci cand a intervenit o problema la Piraeus Bank. Oamenii legii sustin ca Adrian Corduneanu se implica in mod direct in obtinerea de credite bancare pe numele unor boschetari. La data mentionata, dosarul unuia dintre boschetarii care au mers la banca a fost respins la creditare, iar Adrian ar fi intervenit pentru a-i speria pe angajatii bancii sa le dea actele inapoi. Aveau nevoie de acte pentru ca reprezentantii bancii ar fi putut descoperi falsurile. Destructurarea clanului Corduneanu a fost dosarul cu cel mai mare impact mediatic facut de procurorii ieseni si unul dintre cele mai voluminoase dosare din tara.
Potrivit anchetatorilor, structura acestui clan avea doua componente esentiale: cea decizionala si cea executionala. „Initierea si constituirea grupului infractional organizat a avut loc în cursul anului 2003, când componentii esalonului decizional s-au grupat în jurul liderului, inculpatul Constantin Bogdan, recunoscând statutul acestuia, si totodata îsi recruteaza sau formeaza (specializeaza) locotenentii (aderentii si sprijinitorii) – componentii esalonului executional”, se sustine in rechizitoriu.
Comentarii
 • si uite asa nu o sa mai vedem tot felul de smecheri parveniti si rasaritzi dintr-o data prin cluburi…ca pe cand erau astia prin cluburi se aeriseau tot felul de ********…acuma de cand au iesit mai toti nu mai vezi urma de ei…bravo fam corduneanu…mai scapam si noi de smecherii astai de carton ….

 • Dar nu mai au 600 de dosare asa cu urlau toate ziarele? nu mai prezinta pericol? nu cumva iau tinut mai mult decat trebuia in arest? undei rahatul ala de procuror CHIFAN? cum a instrumentat cazul? pe banii cui? cine mananca din asa zisa suma de bani care sau cheltuit cu arestarea lor? cine suporta cazarea lor?Eu cred ca ar trebui sa fiti impuscati in picioare cei care faceti numai carti la nivel mai inalt putin.Nu mai dai interviuri? D-le procuror? Mai bolsevicilor, o echipa de comunisti nimic nu faceti cum trebuie iesiti si ceretiva scuze de la cetatenii care platesc darile la stat si voi le irositi TAMPITILOR

 • Sa nu crezi tu Marius Striblea ca il faci pe Dumnezeu.
  O sa vina plata si pentru tine.Ai putintica rabdare.
  Sau crezi ca pe cei de la Suceava nu-i atinge blestemul?
  Sa auzim numai de bine.

 • Sa nu crezi tu Marius Striblea ca il faci pe Dumnezeu.
  O sa vina plata si pentru tine.Ai putintica rabdare.
  Sau crezi ca pe cei de la Suceava nu-i atinge blestemul?
  Sa auzim numai de bine.

Adauga un comentariu