National

Liberalii, protest pe holurile Parlamentului fata de neadoptarea votului prin corespondenta

Publicat: 12 oct. 2015
1

„Este o actiune de protest in fata salii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, actiune care are legatura cu votul prin corespondenta. Nu o data PNL a invocat, a subliniat necesitatea adoptarii acestei legislatii intr-un timp scurt. Zilele trecute am constatat cu stupoare ca PSD a facut o declaratie care noua ni se pare sfidatoare la adresa diasporei, a spus ca undeva prin luna februarie, probabil, vom avea acest vot prin corespondenta. Astazi facem acest demers de a protesta in fata Biroului Permanent al Camerei Deputatilor pentru a cere celor din PSD, liderului Camerei Deputatilor, sa convoace Birourile Permanente pentru a pune acest proiect de lege pe ordinea de zi”, a declarat copresedintele PNL, Alina Gorghiu. Decizia privind protestul a a fost luata in Biroul Permanent National al PNL. Gorghiu a spus ca PNL isi doreste sa vada adoptat acest proiect de lege cat mai repede. „Ne pare rau sa constatam aceasta indaratnicie din partea PSD in adoptarea acestei legislatii la care cu totii ne-am angajat, nu doar noi”, a adaugat Gorghiu.

Vezi si Deputatul Sorin Iacoban: „PNL a ramas repetent la capitolul democratie si interes

Ea a spus ca, teoretic, cei de la PSD nu ar avea niciun motiv sa nu convoace Birourile Permanente pentru punerea proiectului pe ordinea de zi. Copresedintele PNL Vasile Blaga, a precizat ca PNL a declarat intotdeauna ca doreste adoptarea acestui proiect, aratand ca PSD a venit cu o propunere de presedinte al comisiei de cod electoral, iar liberalii au sustinut-o. „Au (cei de la PSD – n.r.) toate conditiile pentru adoptarea proiectului de lege”, a adaugat Blaga. Parlamentarii PNL au dus in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, o fotografie inramata infatisand reprezentanti ai diasporei care solicita sa voteze. Tabloul „il ducem in cabinetul domnului Zgonea, pentru ca atunci cand vine la serviciu sa-l vada si sa-si aminteasca de votul prin corespondenta”, a precizat deputatul PNL, Costel Alexe.
Comentarii
  • Si când te gandesti ca cesti mascarici pdl-isti,iau bani frumosi,luna de luna ca sa nu faca nimic si sa nu aiba nici o raspundere.Iar de plictiseala,poate si ca sa-si justifice,intr-un fel leafa,striga jos,cu ala,jos cu celalalt…Asta e politica la noi? Mai mult seamana cu activitatile sindicale,nu cu politica.

Adauga un comentariu