Actualitate

Liber la cultura! In acest week-end are loc Noaptea Muzeelor – VEZI PROGRAMUL COMPLET

Publicat: 17 mai 2016
1

@ Sambata, pe 21 mai 2016, la Iasi si in tara are loc o noua editie a evenimentului Noaptea Muzeelor @ Editia din acest an va fi marcata de o premiera, respectiv publicul va avea acces la un ghidaj audio-video, disponibil pe telefoanele mobile, pentru institutiile muzeale @ Intrarea va fi libera

Principalele atractii de la Iasi din cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor din acest an, programat sambata, 21 mai 2016, sunt: Palatul Culturii, recent reabilitat si deschis publicului, Turnul Goliei, Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC), Muzeul Municipal, Muzeul UAIC sau Palatul Roznovanu. Transportul public va fi prelungit pana dupa miezul noptii pentru iesenii care pot vizita peste 20 de obiective.

„Publicul are ocazia sa viziteze cele mai importante obiective istorice din oras, fiind vorba despre toate institutiile din componenta Complexului Muzeal National Moldova, anume de la Palatul Culturii, Muzeul Unirii de pe strada Lapusneanu, Muzeul Poni – Cernatescu de pe strada Mihail Kogalniceanu, Muzeul Memorial Mihail Kogalniceanu, Muzeul Viei si Vinului din Harlau, dar si Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa. De asemenea, si restul institutiilor publice din judet, precum Palatul Roznovanu, Universitatea Alexandru Ioan Cuza  – Sala Pasilor Pierduti sau Biblioteca Central Universitara Mihai Eminescu”, au transmis organizatorii. Toate acestea vor fi deschise pana tarziu in noapte, mult dupa ora 2:00. Cu siguranta, cel mai atractiv obiectiv va fi Palatul Culturii, in contextul in care, luna trecuta, acesta a fost redeschis complet pentru vizitate. Locuri precum Turnul cu Ceas, Sala Voievozilor, Muzeul de Etnografie, Sala Henri Coanda, locatiile unde se regasesc ruinele vechii Curti Domnesti vor putea fi admirate de cei interesati, la Noaptea Muzeelor.   

PROGRAMUL COMPLET AL EDITIEI 2016 A NOPTII MUZEELOR LA IASI
Adauga un comentariu