National

Lia Olguta Vasilescu are un mesaj pentru DNA dupa ultima mutare a procurorilor

Publicat: 05 aug. 2016
1

Procurorii DNA au solicitat vineri Tribunalului Bucuresti luarea masurii controlului judiciar fata de Lia Olguta Vasilescu, primar al municipiului Craiova, pe motiv ca aceasta a incercat discreditarea unui martor denuntator din dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie.

Vasilescu a reactionat tot pe Facebook, acolo unde postase si rechizitoriul la care fac referire procurorii.

Am fost informata de avocat ca DNA a cerut masura controlului judiciar fata de mine, cel mai probabil pentru ca am „indraznit” sa nu tac in apararea mea. Sa nu tac la zecile de informatii pe surse despre mine si dosarul meu si la iesirile publice ale denuntatorului meu. Cu alte cuvinte, mi se spune: „In apararea ta, ai dreptul sa taci!” Eram pregatiti de represalii. Si suntem pregatiti si de proces. Ne vedem marti, la Tribunal.

Procurorii au mai solicitat stabilirea de catre instanta a unor masuri si obligatii prevazute de Codul procedura penala, intre care si aceea de a nu se apropia de persoane anume desemnate de organul judiciar si de a nu comunica cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.

Printre motivele invocate de procurori in cererea adresata Tribunalului Bucuresti se numara si acela ca, in intervalul de timp care a urmat inregistrarii cauzei pe rolul instantei, Lia Olguta Vasilescu a postat selectiv pe pagina sa de Facebook acte din dosarul de urmarire penala, dupa care i-a invitat pe simpatizantii sai sa faca aprecieri asupra probelor, ceea ce a generat ample reactii in presa.




Adauga un comentariu