Diete si regimuri

Legume si fructe care se strica rapid daca sunt depozitate impreuna

Publicat: 05 mai 2016
7

Etilena, gazul natural eliberat de unele fructe si legume, accelereaza procesul de coacere. Acesta poate fi un avantaj, daca vrei, de exemplu, sa grabesti coacerea unui avocado, pentru ca il poti inchide intr-o punga de hartie alaturi de o banana sau un mar, insa prea multa etilena duce la stricarea rapida a unora dintre fructele si legumele pe care le depozitezi in mod necorespunzator.

Trucuri ca sa pastrezi legume si fructe in conditii bune

Fructele si legumele care elibereaza o cantitate mare de etilena nu ar trebui depozitate langa cele care sunt sensibile la acest gaz. In plus, temperatura la care le depozitezi joaca si ea un rol important. Iata o lista de alimente care trebuie depozitate separat:

Depoziteaza urmatoarele categorii de fructe si legume separat, la temperatura camerei:
Sensibile la etilena: banane necoapte, castraveti, vinete, fasole verde, ceapa, cartofi, cartofi dulci, pepene verde, dovleac, dovlecel.

Producatoare de etilena: banane coapte, rosii, caise, avocado, mango, pepene galben, nectarine, papaya, piersici, pere, prune (cand sunt foarte coapte, transfera acest tip de fructe si legume in frigider).

Depoziteaza urmatoarele categorii de fructe si legume separat, in frigider:
Producatoare de etilena: mere, coacaze, avocado, mango, pepene galben, nectarine, papaya, piersici, pere, prune.

Sensibile la etilena: broccoli, varza de Bruxelles, varza, morcovi, conopida, verdeturi cu frunze inchise la culoare, praz, mazare, salata verde, zmeura, capsune.

Si tu depozitezi legumele si fructele impreuna? Descopera cum trebuie depozitate corect legumele si fructele pe timp de vara

sursa: feminis.ro




Adauga un comentariu