National

Legea Turismului: Inchisoare de pana la trei ani pentru constructiile neautorizate

Publicat: 26 iun. 2015
1

Proiectul privind Legea Turismului a fost publicat vineri in dezbatere publica de catre Ministerul Economiei. Acesta prevede inchisoare e pana la 3 ani sau amenda de pana la 50.000 de lei pentru constructiile ridicate fara autorizatie.

De asemenea, nerespectarea prevederilor privind intretinerea si igienizarea zilnica a plajei inchiriate, neamenajarea plajei la inceputul sezonului turistic estival, neasigurarea lucrarilor de canalizare si alimentare cu apa pana la zona limitrofa plajei se amendeaza cu sume cuprinse intre 10.000 si 30.000 lei.

Amenzi intre 5.000 la 10.000 lei se vor da pentru circulatia sau stationarea autovehiculelor pe plaja, pentru permiterea camparii pe plaja cu destinatie turistica, dar si pentru permiterea realizarii de activitati de comert ambulant pe plaja.

In plus, operatorii economici autorizati in domeniul turismului au obligatia „sa functioneze cu personal calificat, specializat, perfectionat si autorizat, in conformitate cu reglementarile si normele de specialitate in vigoare”.

In ceea ce priveste formarea profesionala, se specifica faptul ca este permisa dobandirea competentelor profesionale in domeniul turismului prin „practicarea unor activitati specifice sectorului turistic direct la locul de munca sau autoinstruirea”.

Documentul mai prevede ca operatorii economici din turism care detin structuri de primire turistice in statiuni au obligatia sa renoveze exterioarele cladirilor de orice tip in care isi desfasoara activitatea de cazare, alimentatie publica, agrement, transport turistic, tratament balnear, in vederea asigurarii aspectului general al cladirii.
Adauga un comentariu