Economic Local

Leclerc vine pe piata din Romania

Publicat: 11 dec. 2011
1
Reteaua franceza de hipermarketuri Leclerc ar putea intra anul viitor pe piata romaneasca, primul magazin urmand sa fie construit pe fosta platforma a producatorului de substante chimice Chimopar din Bulevardul Theodor Pallady din Bucuresti, cumparata in acest an de firma cipriota Meveco Holding.
„Meveco este in negocieri avansate cu doi importanti retaileri care doresc sa intre pe piata din Romania. Compania intentioneaza sa inchirieze doua suprafete din terenul achizitionat de la Chimopar pentru construirea a doua magazine, unul de 16.000 metri patrati, care vor fi alocati unui retailer de bricolaj, iar 14.000 metri patrati vor reveni companiei Leclerc, retailer alimentar francez. Lucrarile pentru construirea celor doua magazine vor incepe in primavara anului urmator, pana atunci Meveco urmand sa demoleze depozitele Chimopar si sa faca lucrari de nivelare a terenului”, au declarat surse din piata de retail, potrivit Realitatea Tv.
Reprezentantii Meveco nu au dorit sa comenteze informatia.
Leclerc are o retea de 627 de hypermarketuri, supermarketuri si magazine in Franta, Italia, Polonia, Portugalia, Spania si Slovenia. Compania avea in luna octombrie o cota de 17% din piata franceza de retail. In 2010, grupul a avut o cifra de afaceri la nivel global de 31 miliarde de euro.
Vestea vine dupa ce Romania a fost serios afectata de decizia companiei Nokia de a parasi tara noastra. In urma cu cateva zile, si compania israeliana Tnuva a anuntat ca renunta la afacerile in Romania. Cele doua firme ofereau peste 2.000 de locuri de munca si aveau o contributie insemnata la buget.Adauga un comentariu