National

Laura Codruta Kovesi: Baronii se gandesc ca sunt mai inventivi sau mai destepti decat procurorii. DNA nu trebuie desfiintat

Publicat: 01 iun. 2014
1

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a declarat, duminica seara, in cadrul emisiunii ”Actualitatea Romaneasca” de pe B1 TV, ca baronii se gandesc ca nu pot fi prinsi, ca sunt mai inventivi sau mai destepti decat procurorii.

”Avem tipologii in cadrul anchetelor pe care le-am efectuat. In mare parte am constat ca s-au comis infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu, promisiuni de interventie pentru modificarea legislatiei sau pentru a numi anumite persoane in functii de conducere. Un rol important in descoperire si investigarea acestor cazuri au avut loc si datorita faptului ca resursa financiara a fost directionata inspre teritoriu, iar persoanele care au fost implicate aveau putere de decizie cu privire la bani din bugetul de stat”, a explicat Kovesi.

Citeste si Interceptari DNA: Horea Uioreanu tinea evidenta mitei la tabel, in format electronic

Baronii se gandesc ca nu pot fi prinsi, ca sunt mai inventivi sau mai destepti decat procurorii si iata ca nu este asa”, a declarat procurorul sef al DNA.

”As imparti oamenii in doua categorii: cei care au prins curaj si s-au prezentat la DNA pentru a face denunturi si a doua categorie, a celor pe care ii cercetam. Uneori, desi sunt pusi in garda, ei comit in continuare aceste fapte. Declaratiile acestor baroni sunt o amenintare reala pentru stabilitatea si independenta institutiei.

Citeste si Bilantul DNA din ultimul an: Peste 4.000 de dosare. Fosti ministri, parlamentari, presedinti

Cine este nemultumit de activitatea noastra, poate sesiza CSM. Cred ca exista doua caracteristici ale activitatii noastre: profesionalismul si cooperarea cu alte institutii. Simplul fapt ca suntem eficienti in investigarea cazurilor de coruptie nu trebuie sa duca la concluzia ca DNA trebuie desfiintat”, a afirmat Kovesi, fiind intrebata ce parere are despre faptul ca Nicusor Constantinescu dorea desfiintarea institutiei.

Cat despre Portul Constanta, procurorul sef al DNA a spus ca aici trebuie o abordare strategica, la nivel national.

Citeste si FRATELE presedintelui Basescu, SANTAJAT. Ce spune FIICA lui BERCEA MONDIAL despre

”Din perspectiva DNA, atunci cand avem indicii ca sunt fapte de coruptie investigam acele fapte. In ultimii ani au fost destule fapte de coruptie in legatura cu Portul Constanta”, a afirmat ea.
Adauga un comentariu