Eveniment-Social

Laborator de zecii de mii de euro pentru elevii de la Liceul de Informatica din Iasi – FOTO,VIDEO

Publicat: 07 nov. 2018

Scoala de Valori in parteneriat cu Cegeka Romania a renovat si tehnologizat un laborator de informatica din cadrul Liceului de Informatica "Grigore Moisil" Iasi, incluzand modernizarea infrastructurii prin renovarea retelei electrice, montarea de corpuri de iluminat, achizitia unei table magnetice, a unui ecran de proiectie si a 33 de calculatoare si softuri performante.

Modernizarea si dotarea laboratorului de informatica face parte din demersul constant al Cegeka Romania de sprijinire a comunitatilor in care activeaza, acest proiect fiind implementat in parteneriat cu unul dintre liceele iesene care formeaza viitori programatori. Investitia de peste   37 000 euro a presupus achizitionarea a 33 de calculatoare de ultima generatie, impreuna cu mobilierul si echipamentele necesare pentru retehnologizarea laboratorului de informatica. Laboratorul echipat cu noile computere va fi accesibil unui numar aproximativ de 1075 de elevi, care invata anual in cadrul liceului.

Deschiderea oficiala a laboratorului de informatica de la Iasi a avut loc, joi, 8 noiembrie 2018, la Liceul de Informatica ”Grigore Moisil” din Iasi, in cadrul unui eveniment in care elevii liceului au avut oportunitatea sa discute cu experti din domeniul IT, angajati Cegeka, despre ce inseamna meseria de programator si care sunt pasii spre un viitor scris in linii de cod.

Tot in acest an, Cekega si Scoala de Valori au desfasurat la Liceul de Informatica ”Grigore Moisil”, un atelier de 3 zile adresat unui numar de 20  de elevi ce a inclus cursuri de Java, Android Studio si metodologiile Agile Scrum precum si ateliere soft in care am discutat cu elevii despre viitorul tehnologiei: Internet of things, Digital Literacy, Workskills 2030. La finalul programului elevii si-au pus imaginatia si creativitatea la lucru si a creionat 3 aplicatii in care au pus in practica metodologiile invatate in cadrul atelierelor.
Adauga un comentariu