Actualitate

La Primaria Iasi legea o face Relu Fenechiu

Publicat: 13 ian. 2011
1

@ In timp ce deputatul Relu Fenechiu a primit gratis 2.000 metri patrati in zona Bisericii Barboi pentru ridicarea unui sediu pentru filiala PNL, consilierii locali refuza avizarea unui schimb de terenuri in aceeasi zona @ Ei au cerut un PUZ pentru zona protejata @ „Nu se poate construi la o distanta mai mica de 100 metri fata de zidurile bisericii. Pentru asta trebuie un PUZ de zona protejata”, a declarat Sorin Iacoban @ „Nu comentez decizia. Nu cred ca ar trebui sa va dau explicatii”, a precizat notarul Manuela Pohoata

Comisia de Urbanism a respins ieri solicitarea unui notar iesean care intentiona sa construiasca un imobil in zona Bisericii Barboi. Mai precis, notarul Manuela Pohoata a solicitat un schimb de terenuri. Aceasta era dispusa sa renunte la 136 metri patrati in schimbul a 122 metri patrati. Reprezentantii Comisiei au motivat respingerea explicand ca schimbul de terenuri poate fi realizat daca se intocmeste un PUZ pentru zona protejata. Toate acestea in conditiile in care deputatul PNL Relu Fenechiu a primit gratuit 2.000 metri patrati in aceeasi zona, pentru construirea unui sediu PNL. Culmea este ca a fost avizat si un PUZ in Comisia de Urbanism, dar proiectul nu a mai trecut de votul din Consiliul Local. Asta poate spune multe mai ales ca primarul Gheorghe Nichita se intelege de minune cu deputatul liberal. „Respectivul teren este foarte aproape de zidul bisericii, care este moment istoric. Terenul solicitat la schimb este la o distanta de 10 metri fata de actualul amplasament. Nu se poate construi la o distanta mai mica de 100 metri fata de zidurile bisericii. Pentru asta trebuie un PUZ de zona protejata”, a declarat Sorin Iacoban, membru in Comisia de Urbanism.
Notarul Manuela Pohoata a refuzat sa comenteze hotararea luata de alesii locali. „Nu comentez decizia. Nu cred ca ar trebui sa va dau explicatii”, a precizat notarul Manuela Pohoata.

Nu este prima incercare

In luna mai a anului trecut, in cadrul unei sedinte de Consiliu Local, solicitarea notarului de a construi un imobil in zona Bisericii Barboi a fost amanata de consilieri. Si asta dupa ce membrii PD-L au precizat ca in zona monumentelor istorice sunt necesare avize speciale. In schimb, arhitectul-sef din primarie a sustinut ca nu sunt motive pentru care respectivul PUD (Plan Urbanistic de Detaliu) sa nu treaca de Consiliul Local. Notarul intentiona sa ridice un imobil si cabinete medicale pe teren proprietate privata, in suprafata de 380,5 metri patrati, in strada Barboi nr. 6. Solicitarea se refera la un imobil cu doua etaje, cu o inaltime maxima de 9 metri. Si atunci notarul a refuzat sa comenteze hotararea consilierilor.
Comentarii
  • Da’ ca se lucreaza la mai putin de 100m de Palatul Culturii nu vede domnu’ Iacoban, alaturi de ceilalti edili? Sau acolo e vorba despre Palas – Iulian Dascalu, si lui i se iarta orice, chiar daca nici nu mai are autorizatie de constructie!!? Si, referitor la un alt articol din ziar, utilajele care ies din santierul Palas aduc tone de noroi si pietris pe strazile din jur, dar primaria nu vede nici asta. Edilii ori sunt monumente de prostie, ori au lipiti mii de euro pe frunte, ca manelistii. Sa traiasca nasu’ Dascalu!

  • Nu va mai bateti capul cu Mafiotii stimati cititori, astia nu au nimic comun cu vietile noasre haiduciia este la rang de virtute mai mult si protejata.

  • Nu mai inteleg nimic. La cabinetul notarial al d-nei Pohoata, lucreaza insasi fiica primarului Nichita. Cum se poate ca taticul fiicei sa i-a masuri deandoaselea ?! D-le primar Nichita .. indreptati-va comportamentul si ajutati-o pe d-na Pohoata .. in caz contrar, fiica dumitale riscand sa ramana somera

Adauga un comentariu