National

La multi ani! Ziua NATIONALA a SALVAMONTULUI

Publicat: 01 aug. 2016
1
In 1905, Asociatia Carpatina Transilvana din Sibiu a hotarat organizarea echipelor de voluntari pentru acordarea de prim ajutor si evacuarea celor accidentati in Carpatii Romaniei
La inceputul anilor 60 turismul montan cunoaste o puternica dezvoltare. Masivele Bucegi, Fagaras si Piatra Craiului sunt tot mai mult cautate de turisti romani si straini, facand imperios necesara infiintarea unor formatii de salvare montana. Consiliile Populare au primit sarcina de a organiza echipe Salvamont in randul carora sa fie selectionati alpinisti si schiori pe baza de voluntariat. In anul 1972, se reuseste infiintarea Scolii Nationale Salvamont (de vara si de iarna), in cadrul careia se pregatesc viitorii membri.Odata cu schimbarile survenite in societatea romaneasca dupa 1990, a avut loc si o reorganizare totala a Salvamontului.
Vezi si: Interventie DRAMATICA de salvare a unei tinere pe masivul Ceahlau

Salvamont sau Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania (A.N.S.M.R.) este o organizatie recunoscuta de utilitate publica care reuneste salvatorii montani din Romania si care se ocupa de reglementarea activitatii de salvare montana si de pregatirea salvatorilor montani. Salvamont este o asociatie cu personal calificat, care ofera servicii destinate sa salveze pe cei accidentati, rataciti in munti. Salvamontul are in dotare de obicei vehicole si echipamentul necesar salvarii.
Adauga un comentariu