Actualitate

La Lespezi se incalca legea pe fata. A fost chemata Politia

Publicat: 30 mai 2016
1

@ In aceasta comuna, liberalii apeleaza la unele masuri disperate pentru a nu pierde ciolanul @ De frica ca ar putea pierde alegerile, liberalii au inceput sa imparta carnati si bere

Cum sa pleci atat de usor de la primarie, cand in trei mandate ti-ai facut ditamai casa, ai apartament in Iasi si pleci frecvent in Delta, unde te asteapta barca cu motor la ponton sa te duca la pensiune? In comuna Lespezi, liberalii au inceput sa apeleze la unele masuri disperate, pentru a nu pierde alegerile locale care vor avea loc duminica, in acest week-end.
Disperarea acestora este determinata de faptul ca, fostul primar Gheorghita Stefan creste in sondaje. Asta deoarece, Gheorghita Stefan a facut intr-un mandat mult mai mult decat a incercat Lazar in 12 ani.

Problema este ca, liberalii au inceput sa aplice o serie de metode care incalca Legea electorala. Incidentul care demonstreaza cele afirmate mai sus s-a consumat vinerea trecuta, pe 27 mai, la crasma din satul Heci. Este vorba despre una dintre cele mai cunoscute carciume din zona, cea aflata langa trecerea la nivel cu calea ferata. In ziua respectiva, un cetatean din comuna, pe nume Ciprian Miron, s-a dus la carciuma sa bea o bere. In locul respectiv se afla si Mihai Pintileasa, unul dintre oamenii de incredere ai lui Ioan Lazar. Acest Mihai Pintileasa candideaza din partea PNL pentru un post de consilier local.

„Pintileasa a cumparat bere si carnati pentru toata lumea din bar si a inceput sa-l laude pe Lazar. Eu i-am replicat ca, in satul in care locuiesc eu, in Bursuc, acest primar nu a facut nimic. Bausem si eu o bere cumparata de Pintileasa. Sunt sigur ca acesta s-a enervat, deoarece bausem si eu una din berile cumparate si nu eram de acord cu ceea ce spunea despre actualul primar Lazar. Din acest motiv, a inceput sa ma injure si sa ma ameninte. Am chemat Politia, care a raspuns prompt apelului. Am spus politistilor ca berea si micii au fost oferite in scop electoral”, a declarat Ciprian Miron. Mentionam ca, Legea pedepseste cu inchisoarea mituirea alegatorilor.

„Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi”, se arata in art. 386 din noul Cod Penal.
Oricum, detinem informatii ca, la Lespezi, se pregateste o frauda electorala. Sefii sectiilor de votare sunt oamenii lui Lazar, iar potrivit unor surse, sotia sa va avea un post cheie in biroul local de circumscriptie. Vom reveni.
Comentarii
  • bzi, ca de obicei elimina tona de dejectii mincinoase. Totusi, spuneti-i aluia de a scris articolul si vi l-a trimis (recte PLATIT CU BANI GREI) sa-l publicati, sa mai taie din virgule, ca pica unde nu trebuie, tare mi-e ca fostul primar nu numai ca era un lache, da’ mai era si corigent la romana. Sa va fie rusine!

Adauga un comentariu