Eveniment-Social

La Iasi se promit zeci de milioane de euro pentru asfaltari

Publicat: 22 iun. 2015
1
Potrivit reprezentantilor PSD Iasi, procesul de modernizare a retelei de drumuri judetene intra din aceasta vara in linie dreapta. Social-democrati considera ca, din martie 2016, banii vor fi folositi pentru asfaltarea a aproximativ 100 kilometri de drumuri din judet, asta in cazul in care se vor respecta calendarul si procedurile.
„La initiativa grupului PSD din CJ Iasi, masterplanul drumurilor judetene a fost optimizat si aprobat in plenul CJ. Astfel, reteaua de drumuri judetene a fost regandita in tronsoane, subaxe, axe si drumuri nationale, ca sa putem lucra pe o viziune unitara din care sa desprindem prioritatile, prin care sa generam economii financiare, iar in final sa putem moderniza cat mai multi kilometri de drumuri judetene. De asemenea, tot la initiativa grupului PSD din CJ Iasi a fost votata, in sedinta din data de 24 iunie 2014 contractarea unui imprumut BERD in valoare de minim 20 milioane euro care sa suplineasca fondurile CJ Iasi destinate modernizarii retelei de drumuri. 
In perioada imediat urmatoare vom analiza posibilitatile de repartizare a fondurilor pentru reabilitarea si modernizarea drumurilor judetene, care sa ia forma unui proiect de hotarare ce va ajunge pe masa plenului cel tarziu in luna septembrie. Mai exact, vom efectua o analiza de optimizare a alocarii banilor, urmand a fi stabilite subaxele si tronsoanele care vor face obiectul finantarii pe baza imprumutului de la BERD, respectiv care subaxe si tronsoane vor fi finantate de la bugetul CJ, in cuantumul sumei de 25 milioane euro, bani care sunt in curs de rambursare din fonduri europene.
Pana pe 20 iulie vor fi finalizate studiile de fezabilitate pentru 26 de obiective care cuprind tronsoanele si subaxele. In acest fel vom cunoaste si vom aduce la cunostinta opiniei publice iesene ce costuri efective presupun aceste obiective. Dupa aprobarea proiectului de hotarare mai sus amintit, vor urma procedurile de licitatii pentru proiectare si executie, estimand ca, in martie 2016, fondurile se vor transforma in asfalt pe aproximativ 100 de kilometri din reteaua de drumuri din judetul nostru”, spun membrii PSD Iasi.Adauga un comentariu