Actualitate

La BZI LIVE sunt invitati managerii institutiei care ofera resursa umana pentru domeniul IT: profesorii Cristina Timofte si Adina Romanescu de la Liceul de Informatica din Iasi – LIVE VIDEO

Publicat: 11 nov. 2018
1

Luni, 12 noiembrie 2018, incepand cu ora 15.00, in lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE demareaza o noua saptamana cu editii – dialog riguroase, actuale si pline de noutati pe zona educationala ieseana! De data aceasta, invitati sunt managerii Liceului Teoretic de Informatica Grigore Moisil anume profesorii Cristina Timofte – director si Adina Mihaela Romanescu – director adjunct. Cei doi dascali continua munca distinsei doamne Carmen Losonczy in unitatea de invatamant preuniversitar care ofera resursa umana pentru domeniul cu cea mai mare dezvoltare economica din urbe, in ultimii ani, respectiv IT-ul. Astfel, alaturi de cele doua cadre didactice vor fi abordate aspecte de strategie educationala, tehnici pedagogice in pregatirea celor mai buni informaticieni, atat din tara dar mai ales de pe plan international!

De asemenea, despre proiectele de la Informatica, activitatile cu liceenii, importanta parteneriatului PARINTE – SCOALA – ELEV – PROFESOR, orientarea si consilierea in cariera, experiente Erasmus alaturi de alte tematici ce vor avea in prim-plan procesul pedagogic modern vor reprezenta alte repere ale dialogului cu managerii Cristina Timofte – director si Adina Mihaela Romanescu – director adjunct. De remarcat ca, chiar saptamana trecuta, Scoala de Valori în parteneriat cu Cegeka România au finalizat renovarea si tehnologizarea un laborator de Informatica, incluzând modernizarea infrastructurii prin renovarea retelei electrice, montarea de corpuri de iluminat, achizitia unei table magnetice, a unui ecran de proiectie si a 33 de calculatoare si softuri performante. Investitia, de cateva zeci mii euro a fost realizata la Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil. "Modernizarea si dotarea laboratorului de Informatica face parte din demersul constant al Cegeka România de sprijinire a comunitatilor în care activeaza, acest proiect fiind implementat în parteneriat cu unul dintre liceele iesene care formeaza viitori programatori. Investitia de peste 37.000 euro a presupus achizitionarea a 33 de calculatoare de ultima generatie, împreuna cu mobilierul si echipamentele necesare pentru retehnologizarea laboratorului de informatica.

Laboratorul echipat cu noile computere va fi accesibil unui numar aproximativ de 1.075 de elevi, care învata anual în cadrul liceului. Prin intermediul programului s-a propus dotarea laboratorului de informatica pentru a desfasura activitatea educationala în conditii optime, astfel încât tinerii sa profite de noile tehnologii pentru a-si dezvolta abilitati care sa-i ajute în viitor la învatarea de limbaje de programare într-un mediu digital", a transmis prof. Adina Romanescu, directorul adjunct de la Informatica. Tot în acest an, Cekega si Scoala de Valori au desfasurat la Liceul de Informatica Grigore Moisil, un atelier de trei zile adresat unui numar de 20 de elevi ce a inclus cursuri de Java, Android Studio si metodologiile Agile Scrum precum si ateliere soft în care s-a discutat cu elevii despre viitorul tehnologiei: Internet of things, Digital Literacy, Workskills 2030.

La finalul programului elevii si-au pus imaginatia si creativitatea la lucru si au creionat trei aplicatii în care au pus în practica metodologiile învatate în cadrul atelierelor.

Ramaneti, doar pe Platforma de Facebook BZI sau BZI LIVE pentru o noua productie media care scoate in relief calitatea Scolii Iesene. 

Emisiunile BZI LIVE inregistreaza un real succes, fiecare editie in parte numarand zeci de mii de vizualizari.

Ai pierdut una dintre emisiunile BZI LIVE?! Nicio problema, le poti vedea dand click pe linkul de mai jos:

BZI LIVE – cel mai ambitios proiect media existent in Iasi! 
Adauga un comentariu