Eveniment-Social

La BiblioZen iesenii invata jocul polaritatii masculin-feminin

Publicat: 04 iun. 2015
1
Duminica, 7 iunie, de la ora 11:00, la Biblioteca Judeteana „Gheorghe Asachi” din Iasi va avea loc un nou atelier din cadrul proiectului BiblioZen, sustinut de consilierul de dezvoltare personala Cristian Turcanu. Este vorba despre Atelierul „Jocul polaritatii masculin-feminin”, propus de Asociatia „OMNOCON”. In cadrul intalnirii, participantii vor avea ocazia sa constientizeze faptul ca orice transformare de stare ce apare in fiinta noastra, fie in mai bine, fie in mai rau, este de fapt in directa legatura cu modul in care fiecare reuseste sa armonizeze sau nu atributele polare interne. Sensul de ascensiune catre o stare mai inalta este intotdeauna dat de o atitudine de echilibru, control, armonie. O lipsa de control si de echilibru a  elementelor polare, va genera in noi  o cadere, o coborâre sau chiar o  regresie.
„In cadrul acestui atelier vom invata care sunt atributele polare masculine si feminine si care este necesitatea armonizarii acestor energii. Reamintesc pe aceasta cale ca acest proiect este dedicat publicului iesean care doreste sa primesca informatii din sfera sociala, psihologica si a spiritualitatii, de la mari personalitati care locuiesc in orasul nostru si care au dispinibilitatea de a impartasi cu noi din cunoasterea personala” a spus psihologul Luminita Dana Leonte.
„Prin intelegerea si aplicarea principiilor polaritatii, putem descoperi ca in realitate, imbinarea atributelor polare masculine si feminine reprezinta o veritabila cale pentru accederea la o stare de armonie si implinire. Un om care traieste fara a constientiza printr-o educatie adecvata, echilibrul psiho-mental din interiorul fiintei sale si care totodata nu s-a descoperit si implinit ca traire pe el insusi, cu siguranta nu cunoaste potentialul pe care il are si  nu traieste in armonie cu propria sa fiinta. Prin prisma „Legii lui trei” intelegem ca atunci când ne aflam intr-un raport de echilibru polar intre „+” si „-” apare o stare de evolutie, elevare si restructurare superioara, deci  punctul de echilibru  se muta tot mai sus. Deasemenea, atunci când suntem dezarmonizati din punct de vedere polar, suntem directionati catre destructurare si supusi  tendintei de reprimare si condensare. Psihologic privind, se poate spune ca putem recunoaste starea de echilibru polar pe care o avem pe un anumit nivel al fiintei noastre ca fiind perceperea interioara  clara a starii de vitalitate si control. Atunci când de exemplu simtim ca „pleznim de sanatate”, ca suntem „sanatosi tun”, acesta este un indiciu evident al echilibrului nostru polar, cel putin pe nivelul fizic-vital.. Este bine de stiut ca o fiinta puternica si echilibrata poate manifesta polaritatile  +/- plenar, la vointa”, spun organizatorii.
Cristian Contantin Turcanu este autorul cartilor Arta de a trai, Autocontrolul, Trezirea sufletului, Arta de a muri, Timp inflorit. In paralel cu activitatea de scriitor, a desfasurat si a sustinut cursuri de dezvoltare personala si yoga, a realizat numeroase emisiuni radio si TV pe teme de optimizare a traitului si viata spirituala. De asemenea, a organizat Festivalul Sufletului in anul 2005 si un simpozion despre Trezirea sufletului in 2006. In perioada 2003 – 2010 a coordonat publicarea revistei Arta de a trai magazin, revista in format electronic, dar si in varianta tiparita primele 24 de numere. Incepând cu 2012, dupa o pauza de câtiva ani, a reluat activitatea de sustinere de cursuri, seminarii si workshopuri pe teme de dezvoltare personala si spirituala. O parte din ginduri si le publica frecvent in pagina sa web. Participarea este gratuita.Adauga un comentariu