Magazin

Kusadasi – litoral la Marea Egee – FOTO

Publicat: 19 iul. 2012

Kusadasi este o faimoasa statiune de litoral la Marea Egee, ce se lauda cu plajele placute, marea inspumata si 300 de zile insorite pe an. Situat la 95 km sud de Izmir si 20 km de Selcuk, Kusadasi este si un port preferat de vasele de croaziera, in special de turistii care vin sa viziteze orasul antic Efes.

Statiunea Kusadasi este o locatie ce beneficiaza de plaje superbe cu nisip auriu, insotite de toate facilitatile necesare unei vacante de vis in Kusadasi – sporturi nautice, excursii cu barca si chiar momente de relaxare in baile turcesti. Apa marii la Kusadasi este limpede, scufundarile fiind o activitate preferata pentru vizitatori.

Ruinele fortaretei antice si a portilor sale sunt marturie a impactului Imperiului Otoman asupra orasului Kusadasi la inceputul secolului XV. Astazi se mai pot vedea vechile case pe strazile inguste, alaturi de strazile mai moderne precum Barlar Sokak (Strada Barurilor), locul in care puteti merge daca va aflati in cautarea restaurantelor si a bunei dispozitii.

In afara de cluburile si restaurantele din hoteluri, viata de noapte in Kusadasi este concentrata in centrul istoric, pe stradutele inguste marginite de Barbaros Hayrettin Bulvari si Saglik Sokak. Pe Barlar Sokagi veti gasi o multime de pub-uri irlandeze, iar Club Caravanserail este una dintre cele mai bune locatii daca va doriti sa petreceti o seara in stil traditional turcesc.
 Poate doriti sa vizitati si bazarul din Kusadasi – aici sunt multe lucruri care va vor atrage privirea, iar daca vreti sa cumparati ceva, nu va sfiiti sa negociati. Feriti-va totusi de marfurile contrafacute. Aici se gasesc cele mai scumpe marci de ceasuri de exemplu, insa sunt sanse considerabile ca acesta sa nu mai functioneze pana cand ajungeti acasa.
 
Insula Porumbelului
 
Insula Porumbelului – Guvercin Ada – aflata in larg, ofera ruinele unui castel bizantin (Castelul Piratului) si o priveliste frumoasa a orasului Kusadashi. Originar, insula s-a numit Insula Pasarii, insa cand otomanii au denumit orasul astfel (Kusadasi inseamna „Insula Pasarii”), insula a fost redenumita Insula Porumbelului. Din Kusadashi pleaca feriboturi spre insulele din Grecia sau Italia. Din statiunea Kusadasi mai puteti pleca in explorarea siturilor istorice ca Milet sau Efes si a formatiunilor stancoase de la Pamukkale.
 Nu se stie cu exactitate momentul cand a fost intemeiata prima asezare in zona statiunii Kusadasi, insa exista dovezi ce indica faptul ca lelegienii, lidienii si carienii veniti din centrul Anatoliei s-au stabilit pe pantele muntelui Pilav in jurul anului 2000 i.e.n. Mai tarziu au aparut asezarile Pigale, Maratheson, Neopolis si Panionion, zona urmand a fi cucerita de ionieni, apoi de romanii din Efes.
 
Unul dintre cele mai atractive orase de la Marea Egee
 
Kusadasi de astazi a fost intemeiat de venetieni in secolul XVI, acestia construind si castelul de pe mica insula Guvercin Ada. In Evul Mediu orasul a fost condus de venetieni si genovezi, purtand denumirea Scala Nova. Localitatea a fost inconjurata de ziduri de aparare impotriva piratilor. Cunoscut ca unul dintre cele mai atractive orase de la Marea Egee, Kusadasi este situat pe coasta vestica a Turciei, la 90 km sud de Izmir. Scaldat de valurile Marii Egee, Kusadasi, sau Insula Pasarii, este una dintre cele mai importante statiuni ale Turciei, mai ales pentru ca in apropierea sa se afla numeroase perle ale antichitatii cum ar fi Efes, vestigii religioase precum Casa Fecioarei Maria si minuni ale naturii precum Pamukkale. Cu sirul de plaje (Kustur, Plaja Publica din centrul orasului, Ladies Beach Long Beach si Davutlar Beach), Kusadasi este gazda perfecta pentru cei vesnic indragostiti de razele soarelui si de briza marii. Insula Pasarii este combinatia perfecta intre mistic si modern si un adevarat paradis al cumparaturilor. Numeroase plaje nisipoase cu ape calde si cristaline ofera o atmosfera pasnica si multe facilitati precum volei, ski surfing, ski de apa, scufundari. Cum apune soarel,e cafenelele si restaurantele de pe bulevardul cu palmieri incep sa se umple.

Click aici pentru a vedea oferta completa.
Adauga un comentariu