National

Kovesi, sefa DNA: „Peste 5.100 de dosare penale sunt in lucru”

Publicat: 29 ian. 2015
1

Peste 5.000 de dosare penale sunt in lucru la DNA in prezent, repartizate catre 86 de procurori, a declarat joi procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, care a evidentiat rolul important pe care il au ofiterii de politie judiciara in instrumentarea dosarelor.
 
Citeste si: BREAKING NEWS. Elena Udrea, pusa sub CONTROL JUDICIAR

„Sunt un reprezentat al unei institutii in care lucreaza 190 politisti. Acesti politisti au un rol esential in activitatea DNA intrucat lucreaza direct cu procurorii si in mod nemijlocit. In 2014 am inregistrat peste 4.900 de dosare penale si azi dimineata aveam in lucru peste 5.100 de dosare penale care sunt repartizate unui numar de 86 de procurori. Avem in jur de 110 procurori in DNA, dar 25 dintre ei participa in sedintele de judecata. Deci vedeti o incarcatura foarte mare de dosare repartizate unui numar mic de procurori. De aceea, rolul pe care il au politistii judiciari in cadrul DNA este extrem de important”, a precizat Kovesi la bilantul activitatii Politiei Romane. Ea a tinut sa remarce ca profesionalismul politistilor este esential, criteriile de selectie fiind mult imbunatatite in 2014.Comentarii
  • Am un pseudonim de care mi-e rusine.”Vanga” sau” ochi de sticla” am prezis multe …prosti si s-a indeplinit un rahat .La ce se intamla acum nu am simtit sa pot prezice si asta de prost ce sunt. Am adunat dosare mai ceva ca la arhivele statului dar acum ma sterg la fund cu ele.De ani de zile mananc “ rahat “ si inghit cu noduri .Am profitat de cei slabi, gen Astarastoaie, Viculescu , Copos, … care m-au platit cu vezisori la inceput apoi cu euroi, dar nici lei nu am refuzat sa denigrez pe cei care-si fac datoria dar bani mi-au luat mintile si vorba tati “ prost ai fost de mic si asa ai ramas , om nu te mai faci “ si a avut dreptate.As completa ca a gresit cand m-a facut. Am violat minore am facut perversiuni sexuale , nu exista rau pe aceasta lume sa nu fi facut.

Adauga un comentariu