International

Kofi Annan: Ne asteptam la incetarea focului in Siria in 48 de ore de la data de 10 aprilie

Publicat: 05 apr. 2012
1
Kofi Annan, emisar special al ONU si al Ligii Arabe privind Siria, se asteapta ca Guvernul sirian si opozitia sa implementeze un acord de incetare totala a focului in 48 de ore de la data de 10 aprilie, a declarat astazi purtatorul sau de cuvant, informeaza agentia de stiri Mediafax.
„La 10 aprilie ne asteptam ca Guvernul sirian sa fi incheiat retragerea trupelor” din centrele populate, a afirmat el. „Si, din acest moment, incepe o perioada de 48 de ore in care va exista o incetare totala a oricaror forme de violenta de toate partile, ceea ce include Guvernul sirian si opozitia siriana”.
Sirienii „spun ca au inceput sa retraga trupele din anumite zone”, a declarat purtatorul de cuvant al lui Kofi Annan, precizand ca „procesul de verificare” a acestor informatii este in curs.
Pe de alta parte, purtatorul de cuvant a precizat ca Annan va merge la Teheran la 11 aprilie, fara a face precizari despre persoanele cu care se va intalni.
Annan se va adresa astazi, prin videoconferinta de la Geneva, Adunarii Generale a ONU de la New York, pentru a-i prezenta „situatia din Siria si progresele misiunii sale”.
Annan s-a adresat deja de doua ori Consiliului de Securitate al ONU, de la nominalizarea sa. El a anuntat luni Consiliul ca Damascul a acceptat sa inceapa implementarea planului sau de pace inainte de 10 aprilie, retragandu-si fortele din orasele rebele.Adauga un comentariu