Actualitate

Klaus Iohannis si PNL i-au tradat pe romani! Multi parlamentari ieseni habar nu au ce se intampla in tara lor

Publicat: 22 feb. 2016
1

@ Presedintele Klaus Iohannis si-a atras antipatia conationalilor sai din strainatate, dupa ce a fost de acord sa semneze un document care ingradeste drepturile romanilor din Diaspora @ Seful statului, venit pe filiera PNL, pare ca lucreaza in detrimentul romanilor si nu pentru sprijinirea cetatenilor care l-au propulsat presedinte in 2014 @ Nici parlamentarii Iasului nu sunt in stare sa ia atitudine impotriva acestuia si sa ceara explicatii plauzibile pentru situatia creata 

Gest absolut scandalos facut de presedintele Romaniei Klaus Iohannis la adresa romanilor stabiliti in strainatate. Iohannis a reusit sa-si atraga si mai mult furia oamenilor, dupa ce a semnat documentele de la finalul ultimei intalniri a liderilor europeni de la Bruxelles, prin care este de acord cu ingradirea drepturilor cetatenilor romani ce lucreaza in statele Uniunii Europene, in special in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Totul a plecat dupa ce, premierul britanic David Cameron a negociat cu UE un acord prin care UE poate sa activeze oricând în urmatorii sapte ani o clauza care va permite limitarea indemnizatiilor sociale de care beneficiaza angajatii straini veniti din alta tara europeana, în cazul în care vor fi presiuni semnificative asupra serviciilor publice nationale. Practic, romanilor stabiliti in strainatate li se pune pumnul in gura si li se ia dreptul la munca, cu toate ca platesc taxe in statele de rezidenta.

Culmea, Iohannis nu a avut nimic de comentat si a semnat fara sa clipeasca un asemenea acord. Seful statului, venit pe filiera PNL, pare ca lucreaza in detrimentul romanilor si nu pentru sprijinirea cetatenilor care l-au propulsat presedinte in 2014. De altfel, romanii din Diaspora au luat atitudine si i-au cerut socoteala presedintelui pentru faptele sale penibile.

„Domnule presedinte, ne-ati tradat! Ati semnat pentru a legitima statutul romanilor de sclavi in UE. Domnule presedinte – tradator de tara, Romania este mai indreptatita sa limiteze libera circulatie a bunurilor, serviciilor si capitalului din UE, decat este Regatul Unit al Marii Britanii sau alte tari din UE. Doar 4 la suta din piata muncii din Regatul Unit al Marii Britanii este ocupata de cetateni europeni, din care doar 0,2 la suta sunt romani, iar dumnevoastra ati declarat ca sunteti de acord cu proiectul prin care sa li se limiteze drepturile romanilor in Regatul Unit al Marii Britanii si orice stat din UE. Ati intrebat romanii din diaspora daca sunt de acord sa nu beneficieze de protectie sau sa-si gaseasca un loc de munca in UE, desi muncesc cinstit si platesc taxe? Le veti plati dvs. sau statul roman ajutor de somaj romanilor care muncesc in UE, atunci cand vor ramane fara job, pana isi vor gasi altul?”, se arata intr-o scrisoare a lui Tommy Tomescu, un roman stabilit in Marea Britanie.

Parlamentarii de Iasi, niste mamaligi

Din pacate, declaratiile presedintelui Iohannis nu au sensibilizat si parlamentarii Iasului. Parca rupti de realitate, o mare parte din acestia, fie habar nu aveau despre ce e vorba, fie nu stiau ce sa spuna. Nu este pentru prima data cand deputatii si senatorii de Iasi arata ca au ajuns de pomana in Parlamentul Romaniei. Marea lor majoritate nu stiu nici acum sa ia atitutidine atunci cand vine vorba sa apere interesele cetatenilor pe care-i reprezinta, preferand sa doarma in continuare in Parlament.

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au luat legatura cu o buna parte din parlamentarii Iasului, incercand sa afle parerea acestora in legatura cu umilita la care Iohannis a supus romanii din Diaspora. Raspunsurile parlamentarilor ieseni au fost cat se poate de penibile si dezamagitoare. 
„Nu am vazut despre ce e vorba. O sa ma uit”, a mentionat Camelia Bogdanici, deputat UNPR.
„Nu pot sa imi dau cu parerea, pentru ca este o situatie sensibila aici”, a precizat Constantin Adascalitei, deputat PSD.
„Nu stiu despre ce este vorba”, – Dumitru Oprea, senator PNL.
„Nu pot vorbi acum”- Gheorghe Emacu, deputat UNPR.

In aceste conditii, se pare ca prezenta parlamentarilor Iasului in cele doua Camere este tot mai inutila. Abia doi demnitari ieseni au reusit sa ofere un raspuns plauzibil in privinta gestului facut de Klaus Iohannis.

„In urma negocierilor care au avut loc astazi (ieri-n.r.) si prin semnarea acestui decret, Romania va fi o tara de rang doi in Uniunea Europeana. Englezii care vin sa lucreze la noi in tara sunt tratati ca dupa regulile Uniunii. Eu, personal, nu sunt de acord cu ce a facut presedintele si ca inainte de a semna acest tratat trebuia sa-i intrebe si pe romanii din Diaspora daca sunt de acord cu acest decret. Costurile nu vor fi masurabile. Doar simplu fapt ca Iohanis a facut acest lucru i-a transformat in sclavi pe romanii care lucreaza acolo. Romanii din afara vor trebui sa faca foarte multe lucruri pentru a avea drepturi salariale ca cetatenii din statele in care lucreaza. Eu, alaturi de colegii din partid vom analiza aceasta problema si vom lua masurile care se impun. Dupa parerea mea, domnul Iohanis va trebui sa iasa in fata si sa ofere o explicatie despre acest lucru”, a mentionat deputatul PMP Petru Movila.

Gestul lui Iohannis a fost criticat si de deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru. „Nimeni nu are dreptul sa ne considere cetateni de rangul doi în Uniunea Europeana. Nimeni nu trebuie sa accepte ca românii sa fie jecmaniti si sa nu se poata bucura de aceleasi drepturi ca cetatenii din alte state. Sper ca nu vorbeste de Presedintele României. Acesta nu ar fi niciodata de acord ca statele membre care au tot profitat de libera circulatie a capitalului si serviciilor în cadrul UE sa restrictioneze drepturile românilor de pe urma carora au profitat. Sau poate nu mai este presedintele României”, a mentionat deputatul Tudor Ciuhodaru.
Comentarii
  • Asta vara eram la Ciric la un gratar. La un gratar alaturat erau 2 baieti care discutau. Unul venise din Anglia si incerca sa il convinga pe celalalt sa mearga si el acolo. Spunea ca te duci in Anglia, te angajezi orice, dupa o saptamana pleci de la munca si ceri ajutor de somaj – cam 1000 lire De asemenea ceri ajutor pentru chirie In timpul asta, te duci si te angajezi la negru, fara forme legale, in alta parte – el era pe taxi. Deci ai salariu + ajutor de somaj + ajutor chirie Pe la 2500-3000 lire Tipul era de la tara, fara nici un fel de scoala

  • Asta ati votat, asta aveti! Adica m…UE. Ce credeati ca poate face pentru voi? Tradare, tradare, tradare. Poate va veti trezi intr-un final.

  • Vlad Rotaru să îți fie RUȘINE, pentru minciunile pe care le scrii despre PNL în acest ziar de șantaj. Se știe că ești omul lui Mihai Chirica și a psd-ului, dar fii cu bun simț. Dragi ieșeni nu citiți acest ziar numit BZI, deoarece este un ziar de scandal și șantaj.

Adauga un comentariu