National

Klaus Iohannis, mesaj pentru SPP

Publicat: 07 mai 2015
1
Presedintele Klaus Iohannis a transmis joi, un mesaj Serviciului de Protectie si Paza (SPP) cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la infiintarea acestuia. Va prezentam textul mesajului: 
„Doamnelor si Domnilor generali, ofiteri, maistri militari, subofiteri si salariati civili,
7 mai este o zi deosebita pentru dumneavoastra, in special anul acesta, cand institutia implineste 25 de ani de la infiintare. Serviciul de Protectie si Paza este una dintre structurile importante ale sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
Remarc modul in care institutia a evoluat in aceasta perioada, adaptandu-si pregatirea si interventia in functie de riscuri si amenintari. Astfel, Serviciul a devenit o structura moderna si eficienta, iar rolul si misiunile sale s-au extins in mod semnificativ pe plan intern si international. Apreciez capacitatea de actiune si curajul dovedit de angajatii Serviciului de Protectie si Paza in misiunile specifice, precum si contributia adusa la organizarea, pe teritoriul Romaniei, a unor evenimente de anvergura, unele cu participare internationala. Apreciez, totodata, performantele cadrelor institutiei in asigurarea protectiei demnitarilor ONU in diferite teatre de operatii internationale. Dovada recunoasterii lor este aceea ca Serviciului de Protectie si Paza i s-a incredintat pregatirea de specialitate a personalului de securitate al Natiunilor Unite, lucru care face cinste Romaniei.
Intr-o lume in permanenta schimbare, marcata de pericolele manifestarilor teroriste la adresa democratiei si a drepturilor omului, imi exprim convingerea ca Serviciul de Protectie si Paza va continua sa-si indeplineasca la standarde inalte misiunile specifice. In aceste clipe aniversare, va urez mult succes in activitate. La multi ani!”, a transmis Iohannis, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.Adauga un comentariu