National

Klaus Iohannis: „Cauzele Revolutiei si Mineriadei (…) reprezinta o restanta majora a Justitiei”

Publicat: 21 sept. 2016
1
Presedintele Klaus Iohannis i-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe reprezentantii Asociatiei 21 Decembrie 1989, context in care a aratat ca sunt necesare decizii clare si rapide in cauzele Revolutiei si Mineriadei, afirmand ca acestea reprezinta o „restanta majora” a Justitiei.
„Presedintele Klaus Iohannis a subliniat importanta deosebita a cauzelor privind Revolutia din 1989 si Mineriada, intrucat o democratie veritabila este asezata doar pe bazele solide ale adevarului si dreptatii. Presedintele Romaniei a evidentiat ca Justitiei ii revine responsabilitatea de a stabili adevarul, aratandu-si in acelasi timp convingerea ca Ministerul Public va intreprinde toate demersurile in vederea solutionarii acestor cauze. De asemenea, presedintele Klaus Iohannis a aratat ca cele doua cauze reprezinta o restanta majora a Justitiei si a accentuat necesitatea unei decizii clare si rapide, stabilirea adevarului cu privire la evenimentele din decembrie 1989 si din timpul Mineriadei”, arata Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

Citeste si: UMILINTA TOTALA pentru liderii Romaniei! Tinerii pornesc o REVOLUTIE VIRTUALA impotriva hotilor si coruptilor care au preluat tara dupa Revolutie – „In tara noastra ne-ati facut sclavi”!

Seful statului a subliniat ca adevarul trebuie sa iasa la suprafata si ca isi va exercita toate atributiile constitutionale astfel incat sa existe o solutionare temeinica si legala a acestor cauze. Presedintele Iohannis si-a exprimat increderea ca procurorul general va urma intocmai programul la care s-a angajat la inceputul mandatului in fruntea Ministerului Public, respectiv realizarea unor anchete efective in Dosarele Revolutiei si Mineriadei si finalizarea investigatiilor in sensul identificarii persoanelor responsabile, inclusiv a decidentilor politici. Totodata, seful statului a exprimat recunostinta fata de sacrificiul si curajul participantilor la Revolutia din 1989 si a reiterat aprecierea fata de actiunile initiate, de-a lungul timpului, de membrii asociatiei pentru ca institutiile statului sa restabileasca adevarul si pentru tragerea la raspundere a celor vinovati.Adauga un comentariu