National

Klaus Iohannis: „Basescu se joaca”

Publicat: 13 iun. 2013
1

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, spune ca referendumul propus de Traian Basescu nu este „util”, sustinand ca seful statului „se joaca de-a presedintele bun si politicienii rai”, informeaza Mediafax.

Intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza demersul lui Traian Basescu de declansare a procedurii pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari, Klaus Iohannis a spus ca demersul nu i se pare „util”.

„Nu sunt de parere ca este util. Din moment ce s-a demarat revizuirea Constitutiei, s-a stabilit o comisie parlamentara care a inceput efectiv sa lucreze, sa vina acum presedintele peste tot acest demers cu referendumul lui mi se pare chiar exagerat”, a raspuns Iohannis.

Un jurnalist i-a spus liderului liberal ca romanii s-au mai pronuntat la un referendum referitor la Parlamentul unicameral si maximum 300 de parlamentari, iar Iohannis a raspuns ca este „o discutie de constitutionalitate si de fond”, precizand ca „un astfel de referendum nu este obligatoriu”.

„In Romania, un referendum este obligatoriu doar in anumite situatii, de exemplu cand se demite presedintele, dar referendumul despre Parlamentul unicameral si 300 de parlamentari nu a avut caracter obligatoriu”, a afirmat prim-vicepresedintele PNL.

In opinia lui Iohannis, „nu orice se poate duce in fata poporului prin referendum”.

„Este acest joc – pe care l-a mai facut presedintele – de-a presedintele bun si politicienii rai. Doar ca el nu este mai bun, este tot dintre ei si cred ca pana si poporul a avut cam des aceasta situatie si s-ar putea sa nu mai fie de acord cu acest joc”, a adaugat Iohannis.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca a declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari, precizand insa ca va emite decretul in functie de modul in care Parlamentul va respecta vointa poporului exprimata in 2009.

Seful statului a precizat, miercuri, ca a trimis de marti la Parlament scrisorile privind declansarea procedurii convocarii referendumului, moment din care au inceput sa curga cele 20 de zile prevazute pentru consultarea Legislativului.

Organizarea referendumului se poate face doar dupa consultarea Parlamentului, care poate emite un punct de vedere in 20 de zile, la terminarea acestui interval procedura considerandu-se indeplinita chiar daca Legislativul nu si-a exprimat pozitia.

Daca Parlamentul nu isi transmite punctul de vedere in termenul de 20 de zile, seful statului emite decretul privind organizarea referendumului dupa expirarea acestui termen, procedura constitutionala de consultare a Parlamentului considerandu-se indeplinita. Limitarea la 300 a numarului de parlamentari implica modificarea Legii privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, in timp ce instituirea Parlamentului unicameral implica modificarea Constitutiei, scrie romanialibera.ro
Comentarii
  • Escrocule ai itrat si tu in troaca cu porci, acum incepe s-åti placå si tie perversitatea,fasitatea,minciuna, si så måninci cicat cit cuprinde,fu-tu-ten gurå så te fu-t de parsiv ordinar!

  • ce mai vrea si hitleristul asta kktei pe rasa lui a uitat ca confratele lui a pornit al doilea razboi mondial si a facut atitea crime? te kci pe el sa plece in hitlerimea lui sa lase romanismul in pace

  • CREDEAM CA AI CAP DE NEAMT,DAR ESTI DEPARTE DE CONATIUNALII TAI NEMTI,TE-A ATRAS IN TROACA DE PORCI INGINFATUL DE CACARAU;CEL MAI TIMPIT POLITICIAN POSIBIL,MAI EXCROC DECIT COMUNISTII LUI PONTA

Adauga un comentariu