National

Klaus Iohannis: „Avem nevoie de o Romanie puternica in UE si NATO” – UPDATE

Publicat: 22 iun. 2015
1
UPDATE 17:15 – Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu se afla in sala, desi conform functiei pe care o detine, ar fi trebuit sa fie cel care il intampina pe presedinte in plen.

UPDATE 17:06 – „Strategia nationala de aparare a fost una din prioritatile mele inca de la inceput. Am promis sa elaborez strategia in primele mele 6 luni de mandat. Strategia a fost elaborata prin dialog si consens. Strategia nationala de aparare revine in obligatia presedinteleui si priveste statul si cetateanul. Avem nevoie de un cadru legislativ coerent, avem nevoie de o Romanie puternica in UE si NATO. Romania puternica inseamna o tara credibila intr-un context delicat. Societatea romaneasca are nevoie de o constitutie bazata pe realitati. Consolidarea parteneriatului cu SUA trebuie sa devina un obiectiv national. A venit momentul sa lasam deoparte practica documentelor stufoase. Strategia nu e finalul unui proces, ci inceputul lui.”

STIRE INITIALA – Presedintele Klaus Iohannis va vorbi astazi, la ora 17:00, in plenul reunit al Parlamentului despre Strategia Nationala de Aparare a Tarii pentru perioada 2015 – 2019, informeaza PresedintiaCSAT a hotarat promovarea Strategiei Nationale de Aparare „O Romanie puternica in Europa si in lume” in Parlament pentru a fi adoptata, una dintre principalele noutati ale acestui document fiind conceptul de securitate extinsa. Adauga un comentariu