National

Klaus Iohannis: „Am vorbit cu Laura Codruta Kovesi despre DEMISIE”

Publicat: 05 oct. 2016
1

Presedintele Klaus Iohannis anunta ca a vorbit cu Laura Codruta Kovesi despre o eventuala demisie. Sefa DNA i-a dat asigurari ca nu a plagiat in teza de doctorat, dar presedintele anunta ca daca se va dovedi, ea va pleca din fruntea Directiei.

Iohannis i-a cerut Procurorului General al Romaniei sa ancheteze cat mai repede auto-denuntul depus de Sebastian Ghita.

”Am vorbi cu doamna Kovesi, nu e ceva special de comunicat aici. Am intrebat-o cum vede acele acuzatii. Mi-a reiterat ca nu se simte vinovata cu nimic si am plecat destul de lamurit.

Nu am stat sa discutam astfel de detalii.

E treaba altora sa lamureasca aceasta chestiune.

Nu trebuie sa vorbim despre o demisie cat timp nu exista niciun indiciu ca ar fi un plagiat. In masura in care lucrurile iau o altar turnura, se poate relua discutia. Nu am motive de ingrijorare. Parchetul General trebuie sa rezolve foarte repede aceasta speta si am vorbit cu procurorul general pe care l-am rugat ca in virtutea atributiilor sale sa faca aceasta cercetare sa se faca cu celeritate. Nu are de ce sa isi dea demisia doamna Kovesi. Am discutat despre acuzatiile de fals.

Vreti sa reiau expunerea cu fanteziile electorale ale lui Basescu? Nu am auzit niciodata asa ceva si mi se pare total neverosimil. Cu domnul Ungureanu nu am vorbit. E vorba de pensionare la domnul Ilie Botos, nu altceva.”, a spus presedintele Klaus Iohannis la Ateneul Roman.
Adauga un comentariu