Sport

Kereszy versus Cojocaru

Publicat: 17 sept. 2000
8

•Unirea 2000 intalneste CFR Pascani in etapa a V-a din Divizia C •CFR Citadin joaca pe „Tineretului” cu Cimentul Bicaz, iar Telecom se deplaseaza la Silvex Tg. Neamt

Runda a V-a din Divizia C programeaza un nou derby iesean, dupa cel din etapa precedenta de pe Constructorul, adversare fiind de aceasta data CFR Pascani si FC Unirea 2000. Elevii cuplului de antrenori Cornel Costachescu – Dan Negri au prima sansa, echipa feroviara din Pascani fiind, de altfel, mai bine clasata decat celelalte reprezentante ale judetului. De partea cealalta, Adi Kereszy va miza in teren pe orgoliul pascanenilor pe care ii are in lot, dupa cate se pare, atat portarul Dobos, cat si mijlocasul Caslaru urmand sa fie titulari. Celalalt pascanean din lotul Unirii 2000, Radu, nu a dat randamentul scontat pana in prezent, si nu va juca duminica, cu toate ca s-ar putea sa apara o surpriza in ceea ce-l priveste. Duelul dintre cele doua formatii este de urmarit si prin prisma faptului ca la CFR Pascani activeaza doi dintre fostii colegi ai lui Kereszy, din vremea in care toti jucau la „Poli”, Cojocaru si Petrache. Iesenii spera intr-o surpriza, antrenamentele din saptamana aceasta, la care toti jucatorii au tras cu inversunare, dandu-le motive. Sta marturie si „amicalul” cu RATC, liderul Diviziei D, in care Unirea 2000 a invins cu 6-3. „Vrem sa lasam o impresie buna si, de ce nu, sa scoatem si un rezultat bun”, spune Adi Kereszy, antrenorul iesenilor.
O alta formatie ieseana, CFR Citadin, are o misiune destul de dificila pe teren propriu, in dealul Abatorului urmand sa descinda, duminica, Cimentul Bicaz, o grupare cu pretentii in actuala stagiune. Oaspetii se afla la Iasi pentru a treia oara intr-un interval de cinci etape, primele doua vizite soldandu-se cu o victorie in fata lui FC Unirea, scor 4-2 si o infrangere, pe acelasi stadion, in fata „telefonistilor”, cu 0-1. De remarcat ca partida va fi condusa la centru de fiul fostului mare portar, Mircea Constantinescu, acesta insotindu-si baiatul pana la Iasi. In fine, Telecom sustine partida din aceasta runda pe malul Ozanei, in fief-ul echipei Silvex Tg. Neamt, una din fruntasele seriei. De remarcat in aceasta etapa si disputa dintre satelitii a doua grupari prim divizionare, Ceahlaul ll Piatra Neamt si Foresta ll Falticeni.

Programul complet al rundei

CFR Pascani – FC Unirea 2000 Iasi
Pro Mobila Crucea – Budvar Odorheiu Secuiesc
Foresta ll Falticeni – Ceahlaul ll P. Neamt
Energia Feldioara – Petrolul Moinesti
FCM Dorohoi – Sportul Municipal Vaslui
CFR Citadin Iasi – Cimentul Bicaz
Silvex Tg. Neamt – Telecom Iasi
Rulmentul Birlad sta.
Narcis POHOATA
Vlad ROSCA
Adauga un comentariu