Eveniment-Social

Justitia va scoate 40.000 de euro din buzunarele unui afacerist iesean

Publicat: 06 mai 2011
1

@ In cursul acestei saptamani, Primaria comunei Comarna va da in judecata firma presedintelui Asociatiei Oamenilor de Afaceri Iasi, Gheorghe Plesu, pentru recuperarea unui prejudiciu de aproximativ 40.000 euro @ Firma lui Plesu a fost implicata in trucarea unei licitatii privind proiectarea unui drum ce urma sa fie asfaltat cu fonduri europene, iar din aceasta cauza Primaria Comarna a fost nevoita sa ramburseze o parte din bani

A venit vremea ca presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri, Gheorghe Plesu, sa „plateasca” pentru perioada in care a facut avere cu sprijinul PSD. In acea perioada, cand PSD era la guvernare, firmele lui Plesu obtineau multe contracte cu statul. Numai ca o parte erau obtinute prin fentarea legislatiei privind achizitiile publice. Aceste fraude ies, insa, acum la lumina, iar firmele lui Plesu vor fi nevoite sa returneze o parte din banii obtinuti prin metodele amintite.
In cursul acestei saptamani, Primaria comunei Comarna va da in judecata SC Habitat Proiect SA pentru a recupera suma de 40.000 euro. Asta deoarece organismele de implementare a proiectelor cu finantare europeana, in speta Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), au „amendat”, recent, Consiliul Local Comarna cu 40.000 euro, din cauza faptului ca s-a descoperit ca a fost trucata licitatia pentru selectarea unei firme ce urma sa schiteze proiectul pentru un drum. Acesta a fost asfaltat din fonduri europene, iar in anul 2003, licitatia pentru selectarea firmei de proiectare a fost trucata de firmele lui Plesu. Golania s-a petrecut pe vremea fostului primar Vlad Meline. In timpul unui control efectuat, anul trecut, de Departamentul de Lupta Antifrauda s-a constatat ca au fost incalcate regulile UE privind contractele de achizitii publice stipulate in „Manualul de Instructiuni pentru contractele de achizitii publice, servicii, bunuri si lucrari Partea Comuna”. Asta pentru ca la licitatie au participat cel putin doua firme la care Plesu era direct sau indirect actionar sau administrator, fiind vorba de SC Habitat Proiect SA Iasi si TGH SRL Iasi. Si pentru ca s-a descoperit aceasta smecherie, suma de 40.000 euro incasata de SC Habitat Proiect SA pentru proiectare a fost declarata neeligibila, iar Primaria Comarna a returnat bugetul Uniunii Europene. Actualul primar al comunei insa, Victor Banu, este decis sa recupereze banii. „Acum o sa dam in judecata firma Habitat Proiect SA, sa ne dea banii. Nu suntem noi vinovati. Nu am incalcat noi regulile privind achizitiile din fonduri europene. Cei care au gresit trebuie sa plateasca”, a declarat ieri Victor Banu, primarul comunei Comarna.
Si in prezent pe site-ul Asociatiei Oamenilor de Afaceri Iasi, unde ar ocupa functia de presedinte, Gheorghe Plesu apare ca reprezentant al firmelor Habitat Proiect SA si Arcadis TGH SRL.
Comentarii
 • :)) Asta este profesor la Univ. Gheorghe Asachi si baga in cap tot felul de prostii studentilor.
  Cand l-am auzit ca incepea sa ne bage pe gat crezul lui Rockefeller, adica cel care a finantat pe ascuns aviata lui Hitler, imi vinea sa-i dau doua in bot !
  Uite cu ce se ocupa el si mai invata si pe altii ! Poate il da totusi afara de la universitate.

 • Ghio Plesu -Presedintele fantomaticei Asociatii incorect autointititulata a Oamenilor de Afaceri din Iasi. Care Asociatie, care oameni de afaceri, care convingeri si care consideratii. Repetarea mecanica a unor fraze tip adecvate conjunctural diverselor situatii care viata reala le ridica nu folosesc la nimic si nimanui de cat pentru o publicitate in plus -gratis, pentru niste oportunisti ai acestei tragice perioade prin care trece tara.
  Lasati-l pe Plesu in pace caci tot ce avea de spus a spus pana acum, NIMIC
  Despre paienjenijul de firme prin care a supt atatia ani banii publici in scop exclusiv propriu, adica El, Doamna Otileica si cle doua cimotii ale lor, ar trebui multa munca pentru a le deslusi. Cine sa faca asta nimeni nu poate spune

 • DEGEABA SE DA IN STAMBA VICTOR BANU PRIMARUL COMARNA PT.CA ACEST PLESU STA BOT LA BOT CU EL SI CU NICHITA TOATA ZIUA,ASTA E TENTATIVA DE CAMPANIE ELECTORALA,SE TEME BANU CA PIERDE PRIMARIA COMARNA??

 • uite cine invata studentii afaceri..:)))..si ne miram de ce romania e plina de hoti??..:)))poftim: „profesor la o universitate de prestigiu din iasi”…afara din invatamant..sa treaca la politica,ca se pricepe de minune..:))

Adauga un comentariu