Local

Justitia si-a batut joc de un boschetar tinut in arest pe nedrept

Publicat: 15 sept. 2011
1

@ Un boschetar care a fost tinut in arest timp de cinci luni, desi era nevinovat, a primit ieri despagubiri in valoare de 3.000 de euro @ Ar trebui sa primeasca destul de repede banii, sentinta de ieri fiind definitiva

Magistratii de la Curtea de Apel Iasi i-au dat doar 3.000 de euro unui boschetar care a fost tinut in arest timp de cinci luni fara sa fi comis vreo fapta. Constantin Corduneanu, de 30 de ani, a fost arestat preventiv pentru ca ar fi savarsit o talharie. Oamenii legii au sustinut ca barbatul l-a jefuit pe ieseanul Ioan Niculita. La scurt timp dupa talharie, victima a decedat. Constantin Corduneanu a fost arestat preventiv si trimis in judecata pentru aceasta fapta, despre care a sustinut intotdeauna ca nu a comis-o. Dupa ce a fost achitat in mod definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, barbatul a deschis un proces pe rolul Tribunalului Iasi, prin care a solicitat despagubiri de 500 de mii de euro. Numai ca, pentru cele cinci luni de arest preventiv si pentru suferinta indurata, statul ii va oferi doar 3.000 de euro. Sentinta de ieri este definitiva. „Fara a exista vreo dovada sau indicii care sa probeze vinovatia mea, imediat dupa talharie am fost retinut pe nedrept si tinut in arest in perioada 30 aprilie – 4 octombrie 2006, inainte de trimiterea mea in judecata. Singurele argumente care au stat la baza banuielilor anchetatorilor au fost ca sunt un om fara adapost, ca imi duceam traiul in zona magazinului Billa, ca dormeam in podul unui bloc din apropierea locului faptei si ca aveam un aspect mai intunecat, mai dur, eram nebarbierit”, a precizat boschetarul in cererea de chemare in judecata a statului roman.

In rechizitoriul trimis instantei, procurorii au retinut cu totul altceva. Din punctul de vedere al procurorilor, Constantin Corduneanu l-a lovit puternic cu pumnul pe Ioan Niculita, care tocmai se intorsese de pe frontul din Irak. Acesta se plimba pe strada Arcu in noaptea de 29 spre 30 aprilie 2006, moment in care l-a intalnit pe Corduneanu. Boschetarul se afla sub influenta bauturilor alcoolice, iar dupa ce a trecut de militar, s-a intors si l-a lovit puternic in cap. Ioan Niculita a cazut la pamant, lovindu-se cu capul de asfalt, iar Corduneanu l-a dezbracat de pantaloni si i-a furat si pantofii, cel putin asta au retinut anchetatorii.
Adauga un comentariu