Magazin

Jurnalistii au dezvaluit cum poti fi „initiat” in Statul Islamic. „Vrei sa faci o bomba sau sa retezi capul cuiva?”

Publicat: 12 aug. 2015
1
Statul Islamic are in Marea Britanie adepti gata sa lanseze oricand un atac. Este concluzia ingrijoratoare a unei ample anchete realizate de jurnalistii postului de televiziune Sky News. Sub pretextul ca vor sa se alature luptei, acestia au reusit sa obtina informatii incredibile. Teroristii ar viza in primul rand familia regala. Jurnalistii postului Sky News, in colaborare cu un ziarist independent au creat in urma cu patru luni doua personaje fictive, un barbat si o femeie, presupusi admiratori ai Statului Islamic. Nu a durat mult pana cand au reusit sa atraga atentia unui jihadist insarcinat cu recrutarea de noi adepti, pe retelele de socializare.
„Cel mai bun mod sa ii pedepsesti pe pagani, este sa ii ataci in propria tara”. Asadar, Statul Islamic si-a schimbat tactica de recrutare si nu isi mai indeamna sustinatorii sa se alature luptei din Siria. „M-a intrebat: vrei sa faci o bomba sau vrei sa retezi capul cuiva? Eu i-am spus ca un atac cu bomba mi se pare mai simplu. Mi-a zis ca vor urma mai multi pasi, primul ar fi sa imi trimita bani”. Jurnalistii au intrat pe aceasta cale in posesia unor materiale prin a li se spune de ce au nevoie si cum trebuie sa procedeze. Trebuiau sa ii trimita in schimb poze cu produsele cumparate si bonul fiscal. Cei de la Sky au aflat si ca doua britanice si-au abandonat actiunile in ultimul moment.
„Isi pregatisera bombele si erau gata de atac, insa in ziua cu pricina au fost de negasit. Mi-au vorbit insa si despre o fata din Glasgow, descrisa ca fiind foarte buna si hotarata sa isi duca la capat atacul”. Li s-a spus ca printre tintele jihadistilor s-ar afla Regina Elisabeta, printul Philip si miile de veterani care vor participa la ceremoniile de sambata, cand se implinesc 70 de ani din ziua in care Japonia a depus armele in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Autoritatile au decis sa nu sporeasca gradul de alerta, insa evenimentul dispune de masuri de securitate fara precedent, anunta presa britanica.Adauga un comentariu