Eveniment-Social

Judetul Iasi are cele mai multe persoane cu handicap

Publicat: 17 ian. 2013
1

@ La nivelul judetului sunt 23.633 de ieseni cu handicap, dintre care 502 sunt institutionalizati

Conform buletinului statistic trimestrial in domeniul muncii si protectiei sociale Trimestrul II 2012, judetul Iasi se claseaza pe primul loc, din regiunea Nord-Est,in ceea ce priveste numarul persoanelor cu handicap. La nivelul judetului sunt 23.633 de ieseni cu handicap, dintre care 502 sunt institutionalizati. Pe locul doi se afla judetul Suceava, cu un numar de 17947 de persoane cu handicap. Cea de-a treia pozitie este ocupata de judetul Bacau, unde sunt inregistati 15019 persoane cu handicap. Urmeaza judetul Neamt, cu 13.958 de persoane adulte cu handicap, judetul Vaslui cu 11.188 si judetul Botosani cu 10463. Ponderea persoanelor cu handicap din totalul populatiei judetului Iasi este de 3,64 la suta. Procentul se situeaza peste cel la nivel regional, unde ponderea medie la nivelul regiunii Nord-Est este de 3,29 la suta, respectiv peste valoarea la nivel national de 3,62 la suta. „Pe parcursul anului trecut am reusit sa evaluam aproximativ 18.000 de dosare. Este o verificare mult mai dura, din cauza unor grave nereguli gasite pe parcurs. Anul acesta vom incepe sa facem si verificari la domiciliu, pentru a avea o imagine mai clara a situatiei. Multe persoane cu handicap au motivat ca nu ajung pentru reevaluare, din cauza ca nu au insotitori sau posibilitati financiare. Sunt persoane care au incercat sa se eschiveze, stiind ca au la dosar acte medicale care nu sunt concludente pentru gradul de handicap in care este incadrat”, a precizat Ioan Ticu, director adjunct DGASPC Iasi. Controale efectuate au ca scop si descurajarea medicilor specialisti, care ofera foarte usor acte medicale in care sunt trecute afectiuni inexistente sau mai complicate decat sunt de fapt. Saracia si lipsa de moralitate i-au impins pe multi ieseni sa-si intocmeasca dosare de handicap si sa se bucure de indemnizatiile corespunzatoare.
Comentarii
  • Nu.Imaginea egresita.Vecinele mele care sunt handicapate nu arata asa.Sunt elegante au blanuri pe ele,sunt mandre ca abia raspund la salut,si au toate facilitatile persoanelor cu handicap.Ba mai mult se plimba prin Spania si Italia,dupa care se intorc,pentru control medical de handicap.Vecinele mele stau in Dacia si cred ca au si altii vecine ca ale mele,bolnav inchipuite,dar handicapate.

  • asa este LEO ;DAU *** EURO LA DOCTOR PT diagnostic inchipuit-mai nou aproape toate sunt bolnave cu CAPUL -*** EURO LA COMISIE SI SUNTTTTTTTTTTT PERSOANE CU HANDICAP OBTININD TOATE FACILITATILE DE LA STAT ;SAU ASA CUM ZICI MUNCESC PRIN SPANIA ITALIA SI VIN ACASA PT COMISIE ;MA INTREB CU CE SUNTEM DATORI SA MUNCIM CA SA INCASESZE ACESTE BOLNAVE ,HANDICAPATE PENSIE ???CIND SE VOR EVOLUA PE DREPT PE CIND UN CONTROL LA SINGE PT HANDICAPATII DIN PASCANI ???

  • Sant 26 de ani de la accidentul de la Cernobal si nimeni nu a facut nici o evaluare centralizata a consecintelor asupra sanatatii oamenilor.Au fost atunci radiatii de iod si cesiu.Acum se vede de abia nenorocirea.Sant acum persoane cu handicap pentru care cei din jur sufera si se roaga la bunul Dumnezeu.Este pacat ca pentru cei care abuzeaza sant chinuiti si cei care au cu adevarat nevoie de cei din jur,de sprijinul lor.

Adauga un comentariu