Eveniment-Social

Judetul Iasi a ramas fara bani pentru drumuri

Publicat: 21 mart. 2013
1

@ In cazul in care in judet va ninge, drumurile ar putea ramane blocate @ Drumarii ieseni nu mai au bani sa plateasca firmele ce se ocupa de deszapezire, deoarece contractul s-a derulat pana la mijlocul acestei luni

In caz de zapada in aceste zile, dupa cum au anuntat meteorologii Administratiei Nationale de Meteorologie, judetul Iasi ar putea ramane blocat. Asta pentru ca drumarii ieseni nu mai au bani pentru a plati lucrarile de deszapezire, iar eventualele ninsori i-ar prinde pe nepregatite. Culmea, desi au suplimentat bugetul destinat deszapezirii cu circa 900.000 lei, cei de la Iasi nu vor putea folosi banii. Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP) nu a permis autoritatilor iesene sa foloseasca acei bani, din simplul motiv ca fondurile nu au fost incluse in prevederea bugetara anterioara. Astfel incat Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi nu va avea cu ce plati firmele ce au deszapezit judetul din noiembrie si pana in prezent.

„Nu putem face procedura, si prin urmare nu putem cheltui acei bani asa cum ne-am fi dorit. Firmele vor fi platite din contractul pe care deja il avem. Trebuia sa cheltuim doar ceea ce am stabilit initial. Banii ce nu-i mai putem cheltui vor intra in iarna 2013”, a spus Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor (DJADP) Iasi. Cei de la Drumurile Judetene sustin ca un articol din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.34/2006 prevede alocarea unor fonduri ca o masura strict necesara, atunci când perioadele de aplicare a licitatiei nu pot fi respectate din motive de extrema urgenta. Insa nici in acest caz nu se stie de unde se va face rost de bani. „Daca intr-adevar se confirma codul galben si avem ninsori, atunci chiar nu stiu ce o sa ne mai facem. Deja, cei care s-au ocupat de deszapezire si-au dezechipat utilajele. Ori eu, daca-i pun sa se echipeze iar si nu ninge, ei se pregatesc degeaba. Iar atunci cine o sa le plateasca acele costuri? Este o problema destul de mare si nu stiu cum o sa o scoatem la capat”, a adaugat Daniel Minciuna.
Comentarii
Adauga un comentariu