National

Judecatorul Mustata, despre cazul Voiculescu: „Tu nu poti sa-i faci la dosarul ala vant?’/’Pai asta si fac!”

Publicat: 27 mai 2014
1

Judecatorul Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti dorea ‘sa scape’ de dosarul in care Dan Voiculescu este judecat pentru privatizarea frauduloasa a ICA, deoarece magistratul nu dorea sa se afle in atentia presei si a opiniei publice.

Citeste si: CSM a avizat ARESTAREA judecatorului Stan Mustata

In rechizitoriul DNA, prin care Stan Mustata a fost trimis in judecata pentru coruptie, exista mai multe pasaje cu interceptari ale discutiilor avute de magistrat cu complicii sai, referitor la dosarul lui Dan Voiculescu. Stan Mustata a facut parte din completul care a judecat dosarul ICA.

Astfel, in data 11 martie 2014, Ion Boraciu s-a intalnit la biroul sau cu Stan Mustata, Mariana Curea (grefiera la Curtea de Apel Bucuresti), Florian Alexandru si Ciprian Moraru.

Citeste si: ANI, controale la Mustata

Ion Boraciu i-a sugerat judecatorului Stan Mustata sa ‘scape’ de dosarul penal privind pe Dan Voiculescu (‘Tu nu poti sa-i faci la dosarul ala vant, sa nu-l mai ai?’), magistratul fiind in asentimentul interlocutorului sau (‘Pai, asta-i fac!’), iar grefiera Mariana Curea a adaugat: ‘Se abtine si daca i-o admite, a scapat’.

‘Motivul determinant al solicitarii inculpatului Boraciu Ion se regaseste in dorinta de a proteja interesele gruparii criminale din care faceau parte, membrii grupului devenind vulnerabili in eventualitatea in care judecatorul Mustata Stan ar fi fost obiectul atentiei publice, prin judecarea unui dosar penal de interes public’, se arata in rechizitoriul DNA.

Citeste si: Judecatorul STAN MUSTATA, SUSPENDAT din functie

La 12 martie 2014, in biroul lui Ion Boraciu din Colentina are loc o noua discutie despre dosarul lui Dan Voiculescu.

Astfel, Ion Boraciu i-a solicitat lui Stan Mustata detalii despre dosarul penal privind pe Dan Voiculescu: ‘…si de aia m-am… ii faci amanare… cerere, nu?’, ‘Cine-i numaru’ unu acolo, tu sau…?’, iar judecatorul l-a lamurit ca era el conducea completul de judecata (‘Eu. Ma dau…(neinteligibil)…’).

Intr-o alta discutie din data de 5 martie 2014, Ion Boraciu l-a sfatuit pe Stan Mustata ca, pe viitor, in vederea asigurarii conspirativitatii convorbirilor telefonice si a intalnirilor, sa nu-l mai sune de pe telefonul personal: ‘Te rog frumos! Mai ai vreo nevoie de la servici, ia telefonu’ lu’ un jandarm’.

Citeste si: Surse: Se stia din 2005 ca Mustata cerea mita

Astfel, pentru a explica de ce ii ceruse judecatorului sa nu-si mai foloseasca telefonul personal, Ion Boraciu le-a explicat altor doi interlocutori ca Stan Mustata era ‘vizat’ in cadrul Curtii de Apel Bucuresti si ca nu intamplator dosarele lui Dan Voiculescu fusesera repartizate la acesta si la celalalt membru al completului de apel, judecatorul Duta Florica, dialogul desfasurandu-se in soapta: ‘Nu ai cum…astia doi …’neinteligibil’… Astia sunt cei mai vizati judecatori din Curtea de Apel. Chiar de …’neinteligibil’… Toate alde aia, astia, le-a dat la altii si toti i le dau lu’ asta. …’neinteligibil’… Hm? Cu baiatul asta… dosarul asta. Cel mai greu dosar din justitia romana…’neinteligibil’…’.

Citeste si: INUMAN. Judecatorul Stan Mustata a cerut MITA si de la familia unui copil UCIS – STENOGRAME

De asemenea, Ion Boraciu a demonstrat ca detinea informatii referitoare la cele doua dosare penale ale lui Dan Voiculescu: ‘Omul n-are nimic. …’neinteligibil’… gata …’neinteligibil’… n-are nimic…’neinteligibil’… Da, da. N-are omu’ nimic. E bagat fortat. Cum e si cu acuma, cu… cum l-a arestat p-ala cu RCS RC… l-a luat si pe el si pe fii-sa! …’neinteligibil’… Pai, el fondatorul la …’neinteligibil’… si el pe acolo… S-a dus si el acolo, prostul. Si aicea la fel …’neinteligibil’… nici n-are treaba …’neinteligibil’… nici o problema…’neinteligibil’… Zice ca i-a zis lu’ Florin el: ‘Cumpara, ma, aia!’ De-aia e luat. …’neinteligibil’… Pai, cu dovezi, deci…’ inclusiv informatii referitoare la pronuntarea instantei de apel: ‘…’neinteligibil’… poate asa, sa lase sa curga pana in decembrie Nici eu nu mai stiu…’neinteligibil’…’.
Adauga un comentariu