Actualitate

Judecatorii n-au vrut sa-i faca jocul! N-ai fi crezut ca acest director ramane pe tusa!

Publicat: 22 mai 2014
1

@ Ani la rand a fost unul dintre cei mai cunoscuti directori din Iasi, iar numarul celor care au apelat la el a fost destul de mare @ Acum, este suspectat de comiterea unor fapte de coruptie in urma carora s-ar fi ajuns la un prejudiciu urias @ Ieri, judecatorii au luat o decizie la care cu siguranta el nu se astepta

Veste extrem de proasta pentru Liviu Bulgaru, fostul director de la Centru Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP): judecatorii de la Tribunalul Iasi au considerat ca demiterea este una legala. Desi tuna si fulgera sustinand ca a fost dat afara in mod nelegal din functia de director, doar pe criterii politice, judecatorii au considerat ca demiterea lui Liviu Bulgaru a fost una legala. In urma cu cateva zile, magistratii i-au respins cererea de anulare a deciziei prin care a fost trimis acasa.

„Respinge, ca fiind inadmisibila, cererea contestatorului privind suspendarea efectelor Deciziei 1730/11.11.2013 emisa de intimata Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Respinge contestatia formulata”, se arata in decizia data de magistrati in urma cu cateva zile. Liviu Bulgaru a fost demis din cauza existentei unor suspiciuni cu privire la comiterea unor fapte de coruptie. Dosarul in care este suspectat ca ar fi ajutat un primar sa obtina bani europeni in mod ilegal, prin falsuri, este instrumentat de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie Suceava. Plangerea la DNA a fost depusa de George Octavian Turtoi, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), seful lui Liviu Bulgaru, pe data de 12 august 2013. Prejudiciul, care ar fi fost creat ca urmare a faptelor presupus a fi comise de Liviu Bulgaru si colaboratorii sai, ajunge la 100 miliarde de lei vechi, aproximativ 2,5 milioane de euro.

Procurorii vor stabili daca este vorba de coruptie

Totul pleaca de la o cerere de finantare facuta de Primaria Moldovita, pe masura 322, in sesiunea de licitatii de proiecte din 15 iunie/31 iulie 2009. Cererea a fost depusa pe data de 31 iulie 2009, adica in ultima zi de depunere. Scopul era acela de a obtine bani pentru modernizarea unui drum comunal de 8,28 kilometri, construirea unui centru de zi pentru copii, achizitia de costume populare si instrumente muzicale traditionale. De asemenea, trebuiau achizitionate si utilaje pentru deszapezire. Au fost trei evaluatori ai proiectului, printre care si Radu Mihaileasa, in prezent seful Serviciului de Verificare Cereri de Finantare din cadrul CRPDRP Iasi. In dosarul instrumentat in prezent de procurorii de la DNA Suceava este cercetat si Mihaileasa. Evaluatorii proiectului au acordat 52 de puncte, un punctaj pe baza caruia nu putea obtine banii europeni. Cererea de finantare a fost inregistrata in sistemul informatic de Gheorghe Padure pe data de 13 aprilie 2010. Dupa finalul programului, acesta a facut unele modificari esentiale in sistem pe baza unor falsuri realizate la acordarea punctajului. Astfel, desi proiectul de modernizare a comunei Moldovita a fost evaluat la 52 de puncte, Liviu Bulgaru ar fi falsificat aceasta evaluare si s-a ajuns la 64 de puncte. Evaluarea continea 4 pagini, insa, dupa ce dosarul a ajuns pe mana lui Bulgaru, trei dintre ele au fost inlocuite cu niste falsuri, documente modificate cu pixul. Nu se stie cu exactitate persoana care a realizat aceste falsuri. Urmeaza ca procurorii sa stabileasca cu exactitate autorul lor. Liviu Bulgaru a sustinut ca nu este vinovat cu nimic. Cel mai probabil va ataca la Curtea de Apel Iasi decizia prin care judecatorii n-au vrut sa-l repuna in functie.
Comentarii
  • Sigur ca este demis pe criterii politice, dar tot pe baza acestora a fost numit, asa ca nu inteleg de ce se da in stamba cu atata nesimtire

Adauga un comentariu