Actualitate

Judecatorii ieseni arunca in aer Casa Regala! O firma renumita i-a invins pe mostenitorii regelui Carol al II-lea! FOTO

Publicat: 28 iun. 2015

@ Hotararea judecatorilor ieseni este o adevarata lovitura pentru membrii Casei Regale @ Una dintre cele mai cunoscute societati din Iasi a reusit sa dovedeasca faptul ca Alteta Sa Regala Printul Paul Philipe al Romaniei a revendicat un palat pentru care nu avea niciun act de mostenire @ Decizia judecatorilor este una definitiva si a fost redactata in urma cu cateva zile @ Printul Paul Philipe sustine ca este de notoritate faptul ca regele Carol al II-lea a detinut 15 hectare de vie la Cotnari si Palatul Viei

Magistratii de la Tribunalul Iasi au finalizat in urma cu cateva zile motivarea uneia dintre cele mai interesante sentinte in materia retrocedarilor. Decizia judecatorilor ieseni vine intr-un proces in care membrii familiei regale a Romaniei au vrut sa obtina Palatul Viei de la Cotnari. Astazi, acolo se afla sediul central al renumitei societati de productie a vinului. Procesul a fost deschis in anul 2013 de catre Alteta Sa Regala Printul Paul Philipe al Romaniei la Judecatoria Harlau, dupa ce, in prealabil, a depus cererea de reconstituire a dreptului de proprietate in anul 2005 la Comisia Locala de Fond Funciar Cotnari. Pentru ca nu i-a fost dat terenul inapoi Printul Paul Philipe a deschis o actiune impotriva Comisiei Judetene de Fond Funciar si impotriva Comisiei Locale Cotnari. Avand in vedere ca suprafata de teren revendicata si cladirea din centrul podgoriei apartin in prezent SC Cotnari SA, aceasta societate a intervenit si ea in proces. Judecatorii i-au recunoscut calitatea de intervenient.

Printul Paul vaneaza de ani de zile o mostenire dubioasa la Cotnari

Povestea terenului revendicat se pierde in negura timpului si intr-o serie de documente gasite greu de ambele parti. Instantele de judecata iesene explica in mod clar ca astfel de mosteniri nu pot fi acordate decat pe baza de documente certe. In momentul deschiderii procesului, Alteta Sa Paul Philipe al Romaniei a sustinut ca mosia regelui Carol al II-lea ar fi fost preluata de stat, ori documentele invoca cedarea acesteia in contul unei datorii.

In sustinerea revendicarii terenului de 15 hectare si a castelului de la Cotnari, printul Paul a adus ca argument faptul ca, in Decretul Lege din 4 noiembrie 1937, Statul Roman a cedat Companiei Viticole Cotnari Suprafata de circa 15 hectare din proprietatile Plagino si Slatina, precum si alte suprafete de vii. Ulterior, prin procesul-verbal din 10 decembrie 1939, Adunarea Generala a Cooperativei Viticole Cotnari ar fi decis donarea catre Regele Carol al II-lea a suprafetei de 15 hectare de teren. Respingerea solicitarii de catre Comisia Judeteana de Fond funciar a solicitarii, motivata prin faptul ca „nu se face dovada ca terenul ar fi fost in proprietatea autorului Regele Carol al II-lea sau ca ar fi fost preluata de catre stat, aspect care ar fi conferit calitatea de persoana indreptatita la reconstituire”.

Finul lui Traian Basescu voia o retrocedare cu acte nedatate

Judecatorii de la Tribunalul Iasi au respins cererile reprezentantilor Casei Regale, invocand prezentarea unor documente justificative care nu numai ca nu dovedesc, dar si contrazic sustinerile revendicative ale printului Paul. Practic, printul a cerut restituirea unei mosteniri despre care judecatorii sustin ca ar fi ajuns in proprietatea statului in contul unei datorii de zeci de milioane a Casei Regale.
Astfel, Printul Paul, finul fostului presedinte Traian Basescu, a depus la dosar o copie din Monitorul oficial din 27 mai 1948, cu lista bunurilor regale, in care nu figureaza insa „Via regala Cotnari”, la fel nici din adresa Arhivelor Nationale 7540 din 10 ianuarie 2006 nu rezulta date care sa conduca la ideea ca via ar fi fost preluata de stat prin Decretul 38/27 mai 1948. Dimpotriva chiar, judecatorii au constatat ca o nota informativa din dosar, depusa de Casa de Avocatura Zbarcea si Asociatii, in numele printului Paul, contrazice solicitarea acestuia, in sensul ca „imobilul solicitat ar fi trecut in proprietatea statului conform Decretului 38 din 27 mai 1948, de vreme ce figureaza ca redactat in 1926 si in el se mentioneaza ca „via de la Cotnari” a fost data statului ca schimb in locul creantei de 90.88 milioane lei, si deci pentru stingerea unei datorii catre stat”. In motivarea deciziei, judecatorii Tribunalului l-au obligat pe Printul Paul la plata a 8.000 de lei cheltuieli de judecata catre SC Cotnari SA, la care se adauga alti 2.500 de lei catre Comisia Locala de Fond Funciar Cotnari, reprezentand tot cheltuieli de judecata.
Comentarii
 • lovitura pentru casa regala, mai intai, acest imbecil nici nu a fost recunoscut de casa regala, as aca despre ce lovitura vorbiti. Asta este un bastard si atat. Mai este si libidinos pe deasupra. Un mizerabil pupat in cur de basescu si atat

 • In afara de Carol 1 si de Ferdinand,care au facut MULT pentru Romania,toti descendentii acestora merita luati in suturi.
  Carol al 2 lea a fost un mare prost.
  Mihai a tradat Romania arestindu-l pe Antonescu si lasind armata romina in bratele lui Stalin.Fara conducatori in tara,si fara conducatori in armata care a „transferat”peste 200000 de romani in Siberia,pentru ca asa a vrut „regele” HAPLEA.
  Regele Iohannis,presedintele tuturor romanilor cum spunea in campania electorala,preda Romania marelui partid Predoiu,Blaga,Gorghiu.Degeaba se numeste imnul national”Desteapta-te romane”.Se cunoaste ca pe aceste meleaguri au trecut atitia migratori:goti,vizigoti,huni,tatari,gepizi,cumani,etc.Din care te tragi,romane?Si daca ne uitam la odraslele marelui Iohannis,sint cam asa:Predoiu-got,Blaga-tatar,Gorghiu-gepi.da.Iohanis ca si Ginghis han se multiplica,ca si capsunii prin rizomi.Cu sau fara mini-jup.

 • Toata comunitatea stie din bunicii ca; Acel castel a fost construit de Regele Carol nici decum de dr. Costel Otet de la Deleni. Asa ca proprietatile oamenilor.
  Apoi cum va explicati acum dv ca Un parlit de Tehnician bantuit din Zagavia ajuns dr.in prezent poate acapara mii de Ha de pamint cu Japca de la localnici?
  Printul in calitate de parte vatamata sa mearga din Casa in casa sa stringa Dovezii si marturii daca vrea sa faca ceva serios iar drasul la zagavia cat mai rapid sa taie frunze la caine la mumasa in ograda. Nu pe paminturii luate cu Japca ale localnicilor.

  • Zagavia si Bojica sint zone”metropolitane” Hirlaului.Suzana,ai curaj.Cind eu eram la scoala generala ,acolo linga Hirlau,cintam:Eroi au fost si mai sint inca…Acum se cinta asa:Mirlani au fost si mai sint inca…IN NEAMUL NOSTRU ROMANESC.

 • PENTRU DECLARATII FALSE ACESTA SI ALTII DE TEAPA LOR CU SINGE DE TOATE CULORILE NU SE POATE APLICA LEGEA SAU ACEASTA TARA NU ARE LEGI PENTRU HOTI ?????? LEGILE SUNT FACUTE NUMAI PENTRU PROSTIME ????? SI CEI CARE TREBUIE SA APLICE LEGEA DACA GRESESC CU SAU FARA VOIE CIND DAU SOCOTEALA SI CUI >??????

 • GEPIZI AU MIGRAT IMPREUNA CU GE PI ZD LE LOR DIN CARE SE TRAG PROSTI SI PUTORILE DE ROMANI CARE NU MERG LA VOT LASAND SA ALEAGA ALTI PENTRU EI DUPA CARE DAU DIN CLANTA SOMNUL NATIUNI NASTE TOT CEI MAI RAU PENTRU EA

 • Alese felicitari casei de avocatura care a reusit sa puna cu botul pe labe aceste JEGURI regale.
  La mai multe succese de acest fel!

 • Degeaba Comentati ;Noi Dr Costel Otet magnatul tinutului Grii, Gingisahan Glelu Musca „pix cu camera de luat vederi zis pixarul bataus” de la post Pol. local agent remarcat Sef cu renume international impreuna cu Baeanu Vasile infractori publici, Mandache Dumitrita spunem Noi facem Legea aicii.Peste noi nimic nu trece. Orice Sentinta Civila la noi nu are valoare .Si nu poate fi pusa in aplicare.Asa ca eu cu Vasile Radutii fac Tumbe pe sub birourii cit mai tine.

 • Este datoria oricarui roman sa stie ISTORIA ROMANIEI,oricit de prost ar fi.Dar mai e si cite un prost care n-o stie,unul din ei se pare ca esti tu.Nu dau socoteala unor limbrici.Nu cunosc istoria? Ia spune-o tu.Cunosc istoria omenirii inca din paleolitic de acum 5-10000 de ani,dar cercopiteci ca tine,nu pricep si chiar stra,stra,stramosii tai…rasa de neanderthal,care au trait acum 3-400000 de anii.e.n.,au locuit aici si au lasat un urmas ca tine fara minte,fara identitate,fara coloana vertebrala,fara creier,fara personalitate,fara evolutie in timp.Ramas bun,haiduc analfabet!Vrei sa spui ceva de marele rege Mihai?Potoleste-te,ca s-ar parea ca stii o istorie bleaga.Nu-i totuna sa pierzi o batalie in picioare sau sa ti dai armata tarii la rusi,ca chipurile esti rege.Daca nu crezi intreaba-i pe rusi,ca sint dispusi sa-ti raspunda.Numai nu fi asa bleg sa-i intrebi de tezaur.Iti vor raspunde:Ne znaem,NICAGDA!In rusa…

  • probabil ca te-ai enervat si nu ti-ai dat seama de greseala. A utilia acronimul e.n. (Era noastra) cand vorbesti de niste sute de mii de ani, este anormal, insa, daca ai fi fost istoric adevarat ai fi stiut ca in normele internationale acronimul – il scriu in limba romana – i.Hr. (inainte de Hristos) sau i.e.n. (inaintea Erei noastre) nu se specifica in cazul unei perioade asa de mare de timp. Sincer, pe langa 400.000 de ani, 2.000 ce mai conteaza! Asta ca sa nu mai spun ca deja sunt cercetatori care au inceput deja sa utilizeze acronimul PB= Before Present. O zi frumoasa va doresc la toti

   • da, si acum observ ca ai utilizat acronimul sau abrevierea e.n = Era noastra hai sa fim seriosi. Langa anul 3 nu zic nu – daca este vorbadespre o gluma – dar langa 400000?Mda, este foarte bine. Nici eu nu sunt istoric sunt doar un curios care mai citesc din cand in cand, si atat!!

 • mai.Tolodea curios.Ce-i ala acronim?Uita-te in D.E.X. si-n toate vocabularele si vezi si tu ce-i aia.Cind eram tinar le spuneam la mindre:ai fost,esti si trebuie sa fii a mea.Parafrazind,ai fost,esti si vei fi mereu un PROST!Adio,mirlane si o noapte pe masura creierului tau sclerozat!

  • Stimabile, esti un idiot complet ACRONÍM, acronime, s. n. Cuvânt format din prima sau primele litere ale cuvintelor dintr-o sintagmă, dintr-o expresie, dintr-un titlu etc.
   – Un acronim este o prescurtare a unei expresii lexicale (a unui așa-numit multicuvânt) la care se folosesc doar inițialele cuvintelor componente. etc.
   Cu alte cuvinte, cretinule „i.Hr.”, „d.Hr.”, „i. e. n” sau „e. n” sunt abrevieri sau acronime.
   Iar tu esti un ratat de *****, prost, analfabet si foarte incult

Adauga un comentariu