Local

Judecatorii i-au permis ieri unui medic iesean acuzat de coruptie sa iasa din casa, pentru a lucra

Publicat: 08 iul. 2016
1

Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au aprobat in mod definitiv cererea formulata de medicul Eduard Moldovanu, seful Laboratorului de Radiologie si Imagistica Medicala, de a iesi din casa pentru a lucra la un spital privat din Suceava. Eduard Moldovanu a fost arestat la domiciliu la inceputul lunii iunie 2016, intr-un dosar instrumentat de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie Iasi (DNA), sub acuzatia ca ar fi primit spaga de la pacienti.

In urma cu cateva zile, Eduard Moldovanu a solicitat judecatorilor de la Tribunal sa-i acorde permisiunea de a iesi din casa, din arest la domiciliu, intr-un program foarte bine stabilit. Astfel, acesta urmeaza sa mearga la policlinica ce apartine SC Bethesda SRL Suceava, in fiecare zi de luni, in intervalul 12:00-20:00 si in fiecare zi de marti, in intervalul 08:00-16:00. Procurorii de la DNA au contestat aceasta decizie, insa ieri a fost respinsa aceasta contestatie. Procurorii sustin ca Eduard Moldovanu, alaturi de alti angajati ai spitalului, cerea mita de la pacientii care doreau sa efectueze examene RMN pentru coloana.

„La datele de 18 martie, 13 mai si 03 iunie 2016, inculpatul Moldovanu Eduard, în calitate de sef al Laboratorului de Radiologie si Imagistica Medicala al Spitalului de Neurochirurgie N. Oblu Iasi si medic în cadrul acestui laborator, a pretins si primit cu titlu de mita de la trei pacienti diferiti suma de 600 lei (în total suma de 1.800 lei) pentru efectuarea unor examene RMN pentru coloana, interpretarea rezultatelor si prescrierea de tratamente. Totodata, în niciuna dintre situatii, inculpatul Moldovanu Eduard nu a înregistrat în evidentele unitatii medicale investigatiile efectuate si sumele percepute pentru efectuarea examenelor RMN, cu consecinta prejudicierii bugetului Spitalului de Neurochirurgie N. Oblu Iasi cu o paguba reprezentata de costul real al investigatiilor medicale, respectiv suma totala de 2.000 lei”, au precizat procurorii de la DNA intr-un comunicat de presa.

De asemenea, procurorii mai sustin ca pe data de 27 ianuarie 2016, Elena Carmen Gherman ar fi cerut unui pacient suma de 350 lei pentru efectuarea unei examen CT cranian. Medicul Moldovanu a fost interceptat de anchetatori când îi spunea infirmierului ca îi poate face si o reducere pacientului pe care acesta îl recomanda pentru examenul RMN.
Comentarii
Adauga un comentariu