Actualitate

Judecatorii au lasat un fost deputat, acuzat de coruptie, sa practice avocatura

Publicat: 06 feb. 2015
1

@ Decizia a fost luata de Curtea de Apel

Ieri, magistratii de la Curtea de Apel Iasi au decis sa-i faca o surpriza placuta unui fost deputat acuzat de coruptie. Mai exact, Curtea de Apel i-a ridicat interdictia pe care o avea Mihail Boldea cu privire la exercitarea profesiei de avocat in cadrul Baroului Galati. Hotararea de a nu putea profesa ca avocat fusese luata pe data de 31.03.2014 de catre judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In schimb, Boldea ramane in continuare sub control judiciar. In acest dosar, alaturi de Boldea au mai fost trimise in judecata inca 18 persoane. Dintre acestea, 10 au fost arestate preventiv dupa care au fost lasate in libertate. Printre acuzati se numara si un avocat din cadrul Baroului si un arbitru din cadrul Curtii de Arbitraj Galati.

„Membrii gruparii identificau terenuri si imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscarii speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpatii au utilizat hotarâri judecatoresti falsificate sau pronuntate în baza unor acte false, respectiv hotarâri arbitrale, pronuntate în fals. Membrii gruparii înstrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, obtinand beneficii financiare substantiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de aproximativ un milion de euro”, au precizat anchetatorii.

„Pana acum cateva luni, eu intram pe usa principala in sala de judecata, nu prin boxa celor arestati. Am terminat Facultatea de Drept la Iasi, sunt membru in Baroul Galati, am fost deputat in Parlamentul Romaniei, sunt asistent universitar si antrenor sportiv. Eu nu sunt facut pentru puscarie!”, a declarat Boldea, in fata judecatorilor.
Comentarii
  • rau este ca sunt nu multi care cred la fel. numai in rominia poti crede ca daca ai facut dreptul esti parlamentar si mai esti si jmecher poti fura in voie ca e dreptul tau. niste ordinari care sunt de aceiasi teapa cu stanestii cu cei mai odinari hoti care au nenorocit rominia.cind vezi ca primesc 2-3 ani si ramin cu milioanele iti vine sa urli dar, ei conduc, ei fac legi ,ei au averea tarii in banci sau bunuri pe numele lor. O TARA DE RAHAT!!!!

Adauga un comentariu