Actualitate

Judecatorii au inceput in forta judecarea dosarului de coruptie al lui Relu Fenechiu

Publicat: 23 ian. 2013
1

@ Ieri, au avut loc primele audieri in dosarul Transformatorul, in care este implicat Relu Fenechiu, in prezent ministru al Transporturilor @ Au fost audiate primele persoane invinuite din dosar, si anume Petru Andronache si Ion Marghidan, fosti directori in cadrul societatii de intretinere a retelelor de distributie a energiei electrice SISEE Moldova, dar si la SC Electrica Moldova SA

Magistratii bucuresteni de la Inalta Curtea de Casatie si Justitie au inceput in forta judecarea dosarului de coruptie Transformatorul„, in care este implicat Relu Fenechiu, in prezent ministru al Transporturilor. Ieri, au fost audiate primele persoane invinuite din dosar si anume Petru Andronache si Ion Marghidan, fosti directori in cadrul societatii de intretinere a retelelor de distributie a energiei electrice SISEE Moldova, dar si la SC Electrica Moldova SA. Procurorii ii acuza pe cei doi de abuz in serviciu, deoarece au acceptat sa primeasca transformatoarele second-hand furnizate de firmele lui Fenechiu si au acceptat ca acestea sa fie platite ca si cum ar fi fost noi. Urmatoarele audieri vor avea loc pe 20 februarie. Cei doi au incercat sa dea vina pe un functionar marunt din societatea pe care o conduceau pentru a scapa de pedeapsa cu inchisoarea ceruta de procurori. „Eu eram ultimul care semna cererile de achizitie pentru transformatoare si piese de schimb. Era treaba lui Grapa, seful de la Serviciul de Aprovizionare, si a lui Antronache Petru, directorul comercial. De faptul ca nu au fost gasite documente in procesul de achizitie nu pot fi tras eu la raspundere. Trebuie sa fie tras domnul Grapa Traian”, a declarat Ion Marghidan, director al Electrica Moldova pana in aprilie 2005.
Andronache si Marghidan dau vina pe Traian Grapa, un simplu functionar. „Echipa de control din cadrul Electrica care a aratat ca mai multe transformatoare nu vor putea fi utilizate niciodata s-a facut de tot rasul pentru ca acele transformatare proveneau dintr-un stoc anterior pe care eu l-am gasit acolo, cand am ajuns director. Eu nu am nicio legatura cu firmele din grupul Fene”, a declarat Ion Marghidan.
Procurorii au stabilit ca prejudiciul in acest dosar este de 1,8 milioane euro.
Comentarii
Adauga un comentariu